Bloggen som aldrig dör

Deepedition kommer att leva vidare. Jag inser att jag inte kan sluta. Det är min omniblogg, det är lika mycket jag som något annat.

Jag hade verkligen bestämt mig för att sluta att blogga som privatperson. Jag var less på Deepedition. Less på att aldrig riktigt ha tid att skriva. Jag skulle behöva fokusera på DigitalPR-bloggenTwitter tog en massa tid. Facebook var lika kul det. Kände att jag målat in mig i ett blogghörn där jag skulle vara politisk, hela tiden genomtänkt, hitta extremt mycket länkar och hela tiden kände jag ”fan – jag måste se till att skriva om något som andra vill länka till”.

Jag gillar det Christian säger här: bloggande handlar om att dela. Samtidigt känner jag igen mig i det som Judith skriver om att glömma bort lite vad bloggandet handlade om. När man börjat att jobba med digital pr som jag gör och när tiden går åt till att jaga mer kunskap, stå högst upp på stegen – så hinns det inte med, och man blir lite av den som på många sätt ”en gång var den där bloggaren”.

Det vi också ser i undersökningen Svenskarna och Internet är att det är relativt få som bloggar. Och bloggandet handlar mycket om ”modebloggandet”. Samtidigt vet jag genom mitt jobb att det finns en fantastisk och vibrerande bloggosfär utanför listorna, utanför proffsbloggare – där vanliga människor skriver om sina liv, där små företag delar med sig av sin kunskap till sina kunder och vänner, där människor med olika intressen hittar varandra och kan dela med sig av sin kunskap och sitt engagemang.

Samtidigt så har jag bloggat sen 2001. Jag har skrivit och skrivit på nätet sedan 1995 och jag är skribent i mitt hjärta. Det är en livsstil. 140 tecken räcker inte. Statusuppdateringar räcker inte. Jag behöver skriva längre texter. Och texter som inte handlar om reklam, pr, sociala medier eller planningstuff.

Jag behöver ventilen – den ventil som jag insåg jag behövde efter ett par år med Researcher. Och jag tror att jag behöver den ännu.

Deepedition kommer fortsätta vara ”om allt det andra”. En ”omniblogg” och skrivas utifrån det underbara citat jag hittade när jag gjorde research för en bloggkurs:

A blog is merely a tool that lets you do anything from change the world to share your shopping list.

Det som kommer att hända är att jag i jul tänker bygga om utseendet. Det ska bli mer rent, mindre plotter, mindre listor och saker. Texten ska vara det som är viktigt. Deepedition klarade sig den här gången också. Det är lite bloggen som aldrig dör trots att dess upphovsman då och då tröttnar.

Välkomna att följa med på resan.