Dagens plattnacke: Resa i Sverige-Nathalie

Disclaimer: Posten uppdaterad 100320. Kommer också att skicka ett mail till Nathalie med länken.

Egentligen borde det väl vara Beatrice Ask som nu visar sitt minst sagt medeltida sanna ansikte (läs mer här) men tyvärr visar det sig att folk fortfarande inte fattat att man ska fan läsa postningar innan man börjar pitcha på folk. I den här postningen, som berättar hur oerhört sjuk Loo är och att hon är döende

Jag ska som sagt flyttas till stockholms sjukhem, jag vet inte mycket om det men jag är bekymrad och rädd. Jag vet nog vad det innebär att flyttas till ett hospice på det sättet, det här är sista anhalten för de som inte kan vårdas hemma.

hittar man det här:

Är Nathalie en idiot? Borde inte den chefredaktören bytas ut av de som äger sajten? Deras beskrivning klingar jävligt falskt i ljuset av det här:

Resaisverige.se är en komplett guide över vårt lands fantastiska mat- nöjes- och turistattraktioner. Det unika med oss, om du jämför med andra typer av reseguider, är att vår affärsidé grundar sig på att kunna erbjuda våra besökare en rättvis bild av ett kommande resemål i form av film. Att en bild säger mer än tusen ord, är ett känt ordspråk, tänk dig då hur mycket mer tidseffektivt det är att komplettera ljud och bild kontra textformat. Och framför allt – hur mycket ärligare det faktiskt blir! Vi står för innovativt tänkande, då webb-TV är någonting som du garanterat kommer att se mer av på hemsidor världen över.

Här vill vi även skona dig som planerar att upptäcka Sverige, från att behöva guida dig igenom en mängd olika hemsidor som endast berättar om antingen prisvärda hotell, smidiga sätt att resa eller nöjesattraktioner värda att besöka. Resaisverige.se har allt. Och lite därtill…

Först och främst är det naivt till gränsen till idiotiskt. Sen: att pitcha på en blogg utan att läsa innehållet är typ det största fel en marknadsförare kan göra. I det här fallet tillhör bloggen en person som håller på att dö och som man vill ska blogga om resande!

Och framförallt verkar människan inte läst Loos blogg för fem öre: även om Loo vore frisk är inte resande det som hennes blogg framförallt handlat om – snarare kamp mot knark, mot socialtjänst och ständigt ett hoppfullt och jävlaranamma…

Så jävla dåligt resaisverige.se! Ni borde skämmas. Ni borde fan offentligt be om ursäkt.

Uppdatering: Nathalie Desmond har nu svarat på såväl bloggpostning (se kommentarer) och på mail. Som det verkar så har hon lagt ut det hela på någon annan. Uppenbarligen med dålig brief. För när det handlar om att jobba med att pitcha på bloggare så handlar det om att man inte bara kan klampa in någonstans och lämna en kommentar lite hur som helst. Bara det är ett fel som heter duga. Att man sedan inte ens läst bloggen och skaffar sig en känsla för bloggens innehåll är ännu ett vanligt fel.

 • De flesta bloggar lämnar ut en mailadress eller har ett kontaktformulär. Använd det.
 • De som inte har det – lägg helst kommentaren i en bloggpostning som faktiskt har något med din pitch att göra. Att bara lägga i den senaste är ignorant.
 • Om du nödvändigtvis vill ha kontakt och det finns ingen mailadress: lägg en kommentar som säger “hej, jag skulle vilja ha kontakt med dig. Maila mig, ring mig så berättar jag mer”.
 • niklasdahlqvist

  resaisverige.se är en sajt jag kommer fetbojkotta så det stänker om det. Idioti är inte ens förnamnet. Bra @deeped att du lyfter detta jag vet inte vad…

 • Puckat och helt otroligt men vad är förklaringen, har hon skickat ut ett massmeddelande via någon robot?

 • Jag har skrivit till den där Nathalie och påpekat hur osmakligt det blir när man helt omdömeslöst spammar bloggar. Jag har sett exakt samma kommentar på ett flertal ställen. Självklart har Nathalie inte hört av sig, det kan man väl knappast förvänta sig av en sån människa heller.

 • Kristina J

  Fy fasen! Minst sagt osmakligt! :(

 • Mig veterligen fungerar det inte på Blogger att göra så. Däremot har de väl gjort nån sorts automatiserad utsortering av intressanta bloggare, som tittats över av någon som inte tagit sig tid att läsa bloggarna och sedan klickat sig runt och copy/pasteat skiten.

 • nathaliedesmond

  Hej! Jag håller med om att detta var klantigt. Jag skickar i regel endast förfrågningar till bloggar som är relaterade till vår kommande reseguide, men här skedde tyvärr ett misstag. Ett mänskligt misstag helt enkelt. Det var verkligen aldrig min mening att uppröra varken Loss eller någon av er, och självklart har jag bett om ursäkt till Loo också. Hoppas ni förstår.

  Nathalie

 • ”Natalie” har även pitchat mig, efter det att jag i ett inlägg redogjorde kring lite kontroverser runt arkeologiska utredningar på Österlen. Även om det inte var riktigt samma stolpskott som i ditt fall så var det ändå helt fel ute.

  Det är uppenbart att de använder sig av någon sorts grov (jättegrov!) sökning efter platsnamn och sen kastar in exakt samma kommentar oavsett vad det handlar om. I ditt fall har de nog fastnat på att du skriver om Loo som dessutom är en plats i Sverige.

  Såna här människor borde lyftas fram som varnande exempel på hur man INTE ska göra när man vill ta hjälp av sociala medier. Jag komemr aldrig se den här sajten som seriös.

 • Tack Åsa. Nej, det här är riktigt dåligt. När jag får lite mer tid ska jag skriva en postning om hur man bör jobba med bloggar som företag och publicera den på digitalpr.se

 • Elsa

  ETT misstag? Vad kallar man kommentaren på Henrik Alexanderssons HAX blogg Den 3 mars Där står samma text mitt bland alla som kommenterar äment ”ACTA: Resolutionen antagen med förkrossande majoritet!”

  Jo, även jag har sett texten på andra ställen – alltid lika felplacerad

 • Pingback: När en armhåla faktiskt är mer än en armhåla | DeepeditionDeepedition()

 • Pingback: DigitalPR kommenterar: 2010/03/20 - Deepedition DigitalPR()