Med såna vänner…

…behöver man inga fiender.

Expressen har läst Fokus. Det är bra. Det borde fler göra. Men det var inte det som nu är intressant utan det faktum att Maria Wetterstrand faktiskt ser på sin allianspartner som hon gör. Jag skulle väl säga att den Rödgröna Alliansen har en mycket svag grund att stå på: dels relativt skilda värderingsgrunder och fr a när det kommer till att det är ett stort parti utan någon direkt spetsfråga och två små bråkiga partier som valt att hårt knyta sig till några få ideologiska frågor. Man kan lugnt säga att det kommer bli ett rejält stormigt svenskt hav om de här tre ska försöka att regera tillsammans.

Det roliga utifrån ett PA-perspektiv är att de rödgrönas spinndoktorer har jobbat hårt för att sälja in sprickor i Alliansen: för det här och det här är onekligen en pitch från någon annan än journalisten.

Vilket i sig är märkligt att lägga tid på eftersom Alliansen ju har Beatrice ”Tant Gredelin” Ask som kommer att sänka båten fortare än kvickt om hon får hållas. Herregud – varför inte pitcha in fler idéer till henne om hur hon kan komma med förslag som går emot rim och reson, juridisk praxis och nån sorts civiliserad samhällstanke.

De som funderarom det är ett ok sätt att hantera sexköpare på må fundera över att vi därmed fullständigt lämnat den juridiska tanken på att den är oskyldig tills dess att man är dömd. Tantans förslag handlar om att peka ut misstänkta men icke dömda personer. Onekligen kan man fundera om hon är berusad:

Nu tänker hon följa upp förslaget och stämma av det med sina kollegor.

– Jag måste stämma av med dem. De tycker att jag är lite vild ibland, säger ministern.

Vild? Snarare spritt språngande galen…

Tycker nog att hon ska nyktra till, packa sin flyttlåda och göra något annat. Hon har liksom gjort nog. Det här är inte bara medeltid. Det är att sälja ut rättssäkerheten för populism och att försöka vinna nån sorts pk-röster bland de som anser att prostitution innebär att normalt juridiskt tänkande ska sättas ur spel.

Inslag är riktigt riktigt bra i sin våldsamma slagserie mot Ask:

Thomas Bodström hävdar att moderaternas kriminalpolitik nu kalkerar Sverigedemokraterna. Den beskyllningen är månne orättvis mot Sverigedemokraterna. I den häpnadsväckande positionen befinner vi oss.

Uppdatering: Thomas Tvivlaren är en skribent som jag ibland har svårt att hänga med, ibland känns väl sluggeraktig och ibland är så oerhört briljant. I hans monsterpostning om Tant Gredelin är han både och :).

Tog en snabb koll på Politometerns moderata bloggare och tyvärr: det är inte direkt så att frågan tas upp av speciellt många (No size fits all är en, Mary XJ har gjort det och Paul Lindqvist som även påpekar att sexbrottslagen är märklig). Beror det på att de håller med eller att partipiskan ligger hårt på deras ryggar? Är det bättre att hålla ordning på PR än att stå upp för normalt juridiskt vett?

Uppdatering: Louise tar bladet från munnen i frågan.