Kollektiv bestraffning från TPB

Jag gillar TPB. Jag gillar liberalism. Men det senaste utspelet tycker jag personligen faktiskt är barnsligt. The Pirate Bay har valt att stänga av all kommunikation med media efter att Josefsson och Debattredaktionen misslyckats med att göra ett värdigt debattprogram runt FUP:en som legat som en torrent via TPB:

“This is not a message of war. This is a message of future.”

Ett i mitt tycke extremt dåligt val.

Att dra alla media över samma kam, att stänga av alla journalisters möjlighet att komma i kontakt med organisationen är helt enkelt ren och skär kollektiv bestraffning på grund av att vissa journalister (läs Janne Josefsson) och vissa medier (fr a TV4) inte har tillräckligt med grått innanför pannbenet (för att inte tala om författaren Ramona Franssons utspel i Debatt och på nätet: där är det inte skottat ända fram) att faktiskt sansa sig och göra sitt jobb rätt – att lägga fram fakta över hur TPB fungerar och därmed undvika att säga att de publicerat Arbogafallets FUP liksom att faktiskt ringa åklagaren i fallet och fråga varför hon inte valde att hemligstämpla hela eller delar av förundersökningen (tyvärr verkar ju [edit: länk borttagen då En Liten Tant blev sur över att jag tolkade ett av hennes inlägg som att hon inte ville förstå – vill hon inte ha trafik så inte mig emot] vissa bloggare inte ens vilja förstå eller lyssna).

Att vissa personer inom de traditionella medierna gör fel (PKs ordförande är någorlunda sansad även om valet av ordet ”kallsinnigt” är rätt missledande) innebär inte att TPB ska göra lika fel (- och oavsett om man spammats med otrevliga mail om att ta bort torrenten så har man ansvar som moderator i en så pass högintressant del av nätet som TPB är) och fr a inte göra en sån flagrant generalism i sann kollektiv anda.

För frågan blir – eftersom bloggpostningen är minst sagt generaliserande: vilka är då de traditionella media som nu ska bojkottas?

Tänker TPB inte tala med Martin Jönsson som är gammelmedia men försvarar såväl nya medier som i det här fallet rätten? Eller Anders Mildner? Bara för att Yrsa Stenius är en riktig bleksiktig idiot mot makten och de gamla traditionella medierna så betyder det ju inte att alla är det. Exempelvis ger sig redaktionen av Fokus på Yrsa Stenius i sin bloggpostning. Men de ska TPB inte prata med längre? Vilka av oss bloggare anses så pass ”nya” att vi inte råkar ut för den nya strategin från TPB?

Att det finns vissa inom media som av någon anledning verkar anse att alla utom de själva ska ha högre moralisk standard (tyvärr gör Sydsvenskans nya chefredaktör ett riktigt klavertramp) handlar inte om att alla gör det. TPBs känsla av att alla medier är jävliga må vara förståelig men det innebär att personer som inte känner till hela historien kan få känslan av att TPB inte har rent mjöl i påsen eller faktiskt så uppträder TPB här som en sekt.

Dumt. Mycket dumt.

Det kommer också att innebära att Pontén och Antipirrarna får helt fritt spelrum. Det kommer innebära att det blir än mer intressant för Beatrice Ask att, i samma anda som med FRA-lagen, se till att domstolarna blir än mer slutna – vilket innebär att eventuella felaktigheter blir svårare att hitta, det innebär att demokratin helt enkelt blir mindre och friheten likaså.

Sen kan man självklart diskutera vem som egentligen har ansvar för att det gamla och det nya (eller analoga och digitala värderingsdrivna medier) ska kunna samexistera. Tyvärr anser uppenbarligen ömfotade journalister att det hela tiden är de nya medierna som ska underordna sig. Det är inte bara ignorant utan handlar om att man gräver sin egen grav på lång sikt. Men låt dem då göra det. Än så länge behöver de nya medierna och de gamla medierna varandra. De sistnämnda sparkar och slår för att slippa inse att de inte längre har monopol och tolkningsföreträde för skeenden i verkligheten.

I grunden innebär alltså TPBs kollektiva bestraffning av ”traditionella medier”

 • att man frångår normala frihetliga värderingar där varje individ ska dömas på sina egna premisser
 • liksom att man helt utan konsekvensanalys väljer att skapa en klyfta mellan sig själva och medierna.

Det är synd, det är strategiskt dumt och faktiskt lite barnsligt. Jag hoppas att TPB väljer att säga ”vi blev jävligt pissed men självklart kommer vi att prata med journalister som vi anser vara sjysta”. Och göra ilskan till något positivt. TPB och Piratpartiet har en viktig del i hur framtidens kultur och demokrati kan komma att se ut: att sluta prata med en stor grupp personer omintetgör den möjligheten.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reblog this post [with Zemanta]

—–

 1. ok jag ger mig []
 • kjell

  Efter att ha haft med media att göra på ”båda sidor” så kan jag inte göra annat än hålla med TPB. Först kommer en tid i fulmedia då det gullas med nya fenomen, därefter, utan förvarning, är fenomenet inte gulligt längre, utan farligt. Jävligt farligt. Enskilda individer ska ställas till svars, för så fungerar mediedramaturgin. Nu har jag visserligen bara varit med om det här sedan 70-talet, så jag vet inte om det är ett ”evigt” fenomen, eller om det är ett typiskt fenomen för Sverige post 68.

  Att anklaga TPB fär kollektiv bestraffning är bara fånigt. Media fungerar som ett system, har ingenting, eller väldigt lite, med individer att göra. Företag är INTE individer. Vad än liberalerna lurat i dej ;)

  Det ska bli kul att se vad som händer med bloggandet, hur dramaturgin/retoriken kommer att se ut där. Skillnad kommer det fortsätta vara, men hur kommer den att se ut?

 • kjell

  Efter att ha haft med media att göra på ”båda sidor” så kan jag inte göra annat än hålla med TPB. Först kommer en tid i fulmedia då det gullas med nya fenomen, därefter, utan förvarning, är fenomenet inte gulligt längre, utan farligt. Jävligt farligt. Enskilda individer ska ställas till svars, för så fungerar mediedramaturgin. Nu har jag visserligen bara varit med om det här sedan 70-talet, så jag vet inte om det är ett ”evigt” fenomen, eller om det är ett typiskt fenomen för Sverige post 68.

  Att anklaga TPB fär kollektiv bestraffning är bara fånigt. Media fungerar som ett system, har ingenting, eller väldigt lite, med individer att göra. Företag är INTE individer. Vad än liberalerna lurat i dej ;)

  Det ska bli kul att se vad som händer med bloggandet, hur dramaturgin/retoriken kommer att se ut där. Skillnad kommer det fortsätta vara, men hur kommer den att se ut?

 • Jag vill påpeka att det i min blogg förts en flerdagarsdebatt om fildelning och upphovsrätt.
  Jag vill påpeka att jag skrev ett inlägg ”Peta inte Peter Sunde i ryggen” efter debatten på SVT.

  Jag vill påpeka att jag skrev ett inlägg ”Ett brännoffer på censurens altare” om effekterna av att TPB sagt upp bekantskapen med media.

  Jag vill påpeka att jag haft en öppet-brev-bloggdiskussion med Rosetta Sten.

  Jag har ägnat dagar åt att skriva, läsa och diskutera detta. Jag har i fet stil (vilket jag inte får till här)deklarerat mina ståndpunkter:
  Jag är inte emot fildelning
  Jag är emot avsaknaden av en etisk dimension i den allmänna debatten om möjligheterna med Internet.
  Jag är för alla människors rätt till frukten av sitt eget arbete.

  Jag blev riktigt sur över att du nu valde ut ett enda inlägg och påstår att jag är en som vägrar lyssna. Fy så dåligt gjort! Faktiskt debattmässigt ohederligt eftersom du själv kommenterat i annat inlägg och därmed visat att du sett att frågorna diskuterats i flera inlägg.

 • Jag vill påpeka att det i min blogg förts en flerdagarsdebatt om fildelning och upphovsrätt.
  Jag vill påpeka att jag skrev ett inlägg ”Peta inte Peter Sunde i ryggen” efter debatten på SVT.

  Jag vill påpeka att jag skrev ett inlägg ”Ett brännoffer på censurens altare” om effekterna av att TPB sagt upp bekantskapen med media.

  Jag vill påpeka att jag haft en öppet-brev-bloggdiskussion med Rosetta Sten.

  Jag har ägnat dagar åt att skriva, läsa och diskutera detta. Jag har i fet stil (vilket jag inte får till här)deklarerat mina ståndpunkter:
  Jag är inte emot fildelning
  Jag är emot avsaknaden av en etisk dimension i den allmänna debatten om möjligheterna med Internet.
  Jag är för alla människors rätt till frukten av sitt eget arbete.

  Jag blev riktigt sur över att du nu valde ut ett enda inlägg och påstår att jag är en som vägrar lyssna. Fy så dåligt gjort! Faktiskt debattmässigt ohederligt eftersom du själv kommenterat i annat inlägg och därmed visat att du sett att frågorna diskuterats i flera inlägg.

 • Sorry Kjell. Men det handlar om kollektiv bestraffning. Och jag har viss koll, om du kollar runt lite så inser du att jag varit med ett tag och är en del av medierna på olika sätt.

 • Sorry Kjell. Men det handlar om kollektiv bestraffning. Och jag har viss koll, om du kollar runt lite så inser du att jag varit med ett tag och är en del av medierna på olika sätt.

 • Ojoj en liten tant blir sur. Well, jag har läst alla dina postningar, kommentarerna och valde sen att göra det. Var hur sur du vill. Och det roliga är ju att din censurpostning är TPB-negativ som vanligt och handlar mindre om att visa att JJ gjort fel än att faktiskt påpeka att det hela är mediernas vansinniga jakt på scoop.

 • Ojoj en liten tant blir sur. Well, jag har läst alla dina postningar, kommentarerna och valde sen att göra det. Var hur sur du vill. Och det roliga är ju att din censurpostning är TPB-negativ som vanligt och handlar mindre om att visa att JJ gjort fel än att faktiskt påpeka att det hela är mediernas vansinniga jakt på scoop.

 • Jag noterar denna hållning med intresse.

 • Jag noterar denna hållning med intresse.

 • Och det betyder?

 • Och det betyder?

 • Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Det räcker inte att FRA-lagen “behövs”()

 • Hur i herrans namn kan du få ”Ett brännoffer på censurens altare” till att vara ”TPB-negativ som vanligt”?

 • Hur i herrans namn kan du få ”Ett brännoffer på censurens altare” till att vara ”TPB-negativ som vanligt”?

 • Pingback: Veckan som gick - vecka 37 at Same Same But Different()

 • Knappast så svårt. Du kanske ska komma ihåg att det är inte läsaren som har ansvar för att rätt förstå din andemening utan det är ditt ansvar.

 • Knappast så svårt. Du kanske ska komma ihåg att det är inte läsaren som har ansvar för att rätt förstå din andemening utan det är ditt ansvar.

 • Självklart har avsändaren ansvar för budskapet. Men det handlar inte om att behöva lista ut någon andemening i det inlägget.

 • Självklart har avsändaren ansvar för budskapet. Men det handlar inte om att behöva lista ut någon andemening i det inlägget.

 • Alltså kallar du mig dum i huvudet. Fine.

 • Alltså kallar du mig dum i huvudet. Fine.

 • Det kan jag inte påminna mig att jag gjort.

  Men du pekar aktivt ut mig som någon som vägrar lyssna.

 • Det kan jag inte påminna mig att jag gjort.

  Men du pekar aktivt ut mig som någon som vägrar lyssna.

 • Och du kallar mig dum i huvudet eftersom jag uppenbarligen inte förstår vad du skriver enligt ditt uttalande om att det inte behövs förstås någon andemening i ditt inlägg.

 • Och du kallar mig dum i huvudet eftersom jag uppenbarligen inte förstår vad du skriver enligt ditt uttalande om att det inte behövs förstås någon andemening i ditt inlägg.

 • kjell

  Okej, om du menar att (media)kollektivet bestraffas så är jag med. Men det krävs individer för att att man ska kunna tala om kollektiv bestraffning. Och som det, på mycket goda grunder, ser ut från TPB:s sida så finns det inte längre några medieindivider, utan bara medie-retorik/-dramaturgi. Enda sättet att inte bli indragen i denna är då att avstå från att ha kontakt med media öht. Annars blir du indragen på villkor som absolut inte är dina egna.

  Så, ungefär, tror jag att TPB resonerar. Det har i alla fall jag gjort i liknande situationer. I princip har det inte med enskilda individer att göra alls.

  Att det sedan inte är det optimalt strategiska sättet att handskas med de som trots allt bestämmer samtalstonen är en annan sak. Hur tycker du att TPB skulle göra? För att inte bli ”underförstådda”?

 • kjell

  Okej, om du menar att (media)kollektivet bestraffas så är jag med. Men det krävs individer för att att man ska kunna tala om kollektiv bestraffning. Och som det, på mycket goda grunder, ser ut från TPB:s sida så finns det inte längre några medieindivider, utan bara medie-retorik/-dramaturgi. Enda sättet att inte bli indragen i denna är då att avstå från att ha kontakt med media öht. Annars blir du indragen på villkor som absolut inte är dina egna.

  Så, ungefär, tror jag att TPB resonerar. Det har i alla fall jag gjort i liknande situationer. I princip har det inte med enskilda individer att göra alls.

  Att det sedan inte är det optimalt strategiska sättet att handskas med de som trots allt bestämmer samtalstonen är en annan sak. Hur tycker du att TPB skulle göra? För att inte bli ”underförstådda”?

 • Jag har inte bedömt din intelligens överhuvudtaget.

  Jag vill bara än en gång understryka att jag anser att det var orättfärdigt gjort att du hängde ut mig som en som vägrar lyssna.

  Jag har haft många intressanta timmar i debatten i min blogg med pirater som argumenterat för sina ståndpunkter och som tålt att jag argumenterat för mina – i de fall vi är oense. Dessutom finns det en hel del där vi är ense.

  Jag förstår inte ditt syfte med att göra som du gjorde. Min känsla var att du av någon anledning vill misskreditera mig. Därför tog jag mig för att skriva min första kommentar. Ditt fördömande av mig kunde ju ha berott på ett förbiseende av de inlägg jag refererade till.

  Men något förbiseende var det enligt din utsago, inte. Du har läst allt och gjort bedömningen att jag vägrar lyssna.

  Jag uppfattar ditt budskap i dina svar som att du blev arg och jag uppfattar dina kommentarer som nedlåtande.

  Om det inte var andemeningen så är jag således dum i huvudet enligt din definition och ska inte längre besudla ditt kommentarsutrymme.

 • Jag har inte bedömt din intelligens överhuvudtaget.

  Jag vill bara än en gång understryka att jag anser att det var orättfärdigt gjort att du hängde ut mig som en som vägrar lyssna.

  Jag har haft många intressanta timmar i debatten i min blogg med pirater som argumenterat för sina ståndpunkter och som tålt att jag argumenterat för mina – i de fall vi är oense. Dessutom finns det en hel del där vi är ense.

  Jag förstår inte ditt syfte med att göra som du gjorde. Min känsla var att du av någon anledning vill misskreditera mig. Därför tog jag mig för att skriva min första kommentar. Ditt fördömande av mig kunde ju ha berott på ett förbiseende av de inlägg jag refererade till.

  Men något förbiseende var det enligt din utsago, inte. Du har läst allt och gjort bedömningen att jag vägrar lyssna.

  Jag uppfattar ditt budskap i dina svar som att du blev arg och jag uppfattar dina kommentarer som nedlåtande.

  Om det inte var andemeningen så är jag således dum i huvudet enligt din definition och ska inte längre besudla ditt kommentarsutrymme.

 • Å ena sidan kan det ses som kollektiv bestraffning. Å andra sidan pekar det på en utveckling som redan märkts för oss i mediabranschen. Nämligen den att folk inte längre är beroende av de traditionella medierna då de kan skapa sina egna plattformar för att få ut sitt budskap. Och då får det i oredigerat/ickemanipulerat skick.
  En person som länge tillämpat detta, inte alltid men ofta, är Carl Bildt som inte sällan hänvisar till sin blogg när media vill ha kommentarer från honom om olika saker.

  mymlan’s last blog post..söndag

 • Å ena sidan kan det ses som kollektiv bestraffning. Å andra sidan pekar det på en utveckling som redan märkts för oss i mediabranschen. Nämligen den att folk inte längre är beroende av de traditionella medierna då de kan skapa sina egna plattformar för att få ut sitt budskap. Och då får det i oredigerat/ickemanipulerat skick.
  En person som länge tillämpat detta, inte alltid men ofta, är Carl Bildt som inte sällan hänvisar till sin blogg när media vill ha kommentarer från honom om olika saker.

  mymlan’s last blog post..söndag

 • @en liten tant: jodå, jag har läst din diskussion med min vän Josh så visst. Och själv stänger jag inte ute någon. Däremot tycker jag din ton är rätt trist: jag har länkat till en av dina postningar. Du vill att jag ska ta bort länken eller? Det gör jag mer än gärna – du behvöer väl ingen trafik till bloggen antar jag.

 • @en liten tant: jodå, jag har läst din diskussion med min vän Josh så visst. Och själv stänger jag inte ute någon. Däremot tycker jag din ton är rätt trist: jag har länkat till en av dina postningar. Du vill att jag ska ta bort länken eller? Det gör jag mer än gärna – du behvöer väl ingen trafik till bloggen antar jag.

 • Du har således inte läst allt annat, min öppet-brev-diskussion med Rosetta Sten t.ex.

  Jag har den trafik jag behöver för mina anspråkslösa syften.

 • Du har således inte läst allt annat, min öppet-brev-diskussion med Rosetta Sten t.ex.

  Jag har den trafik jag behöver för mina anspråkslösa syften.

 • Dåså. Länken är borttagen. Du slipper. Jag sa dock inte att du inte lyssnat, jag ansåg att du inte förstått. Det är alltså en subjektiv åsikt vilken jag borde vara entitled to. Men uppenbarligen inte enligt dig.

 • Dåså. Länken är borttagen. Du slipper. Jag sa dock inte att du inte lyssnat, jag ansåg att du inte förstått. Det är alltså en subjektiv åsikt vilken jag borde vara entitled to. Men uppenbarligen inte enligt dig.

 • Mitt inlägg var länkat via orden ”vägrar lyssna” vilket du nu har ändrat.

  Att du anser att jag inte har förstått är naturligtvis din egen åsikt som du har all rätt till och en rätt som jag är ständigt beredd att försvara. Men att påstå att jag vägrar lyssna mot bakgrund av all debatt som jag deltagit i är något helt annat.

 • Mitt inlägg var länkat via orden ”vägrar lyssna” vilket du nu har ändrat.

  Att du anser att jag inte har förstått är naturligtvis din egen åsikt som du har all rätt till och en rätt som jag är ständigt beredd att försvara. Men att påstå att jag vägrar lyssna mot bakgrund av all debatt som jag deltagit i är något helt annat.

 • Nej, En Liten Tant. Ditt inlägg var länkat vid ”vissa andra bloggar” som det sedan följde ”som inte vill förstå eller lyssna”. Se ovan. Editeringen ligger direkt efterföre där din länk låg. Du anklagar mig alltså inte bara för att vara dum i huvudet utan också att ljuga om var din länk låg? Fascinerande.

 • Nej, En Liten Tant. Ditt inlägg var länkat vid ”vissa andra bloggar” som det sedan följde ”som inte vill förstå eller lyssna”. Se ovan. Editeringen ligger direkt efterföre där din länk låg. Du anklagar mig alltså inte bara för att vara dum i huvudet utan också att ljuga om var din länk låg? Fascinerande.

 • Pingback: Fredrik Fischer · Locket på()

 • Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Imorgon demonstrerar vi i Stockholm, Göteborg, Malmö()

 • Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Imorgon demonstrerar vi i Stockholm, Göteborg, Malmö()

 • Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Imorgon demonstrerar vi i Stockholm, Göteborg, Malmö()

 • Jag har redan bett om ursökt för att jag petade Peter Sunde i ryggen. På hans blogg! Men jag kommer aldrig att acceptera att människor vältrar sig i andras olycka. Jag vill att det finns ett ansvar i varje människa. Ansvar för vad du säger och gör mot din nästa. Idag är mobbing, könsord, svordomar,hat och ilska mot den nästa människan, vardagsmat. Vart tog kärleken, respekten ( jag menar inte en respekt, som sitter i handen dvs, en pistol eller kniv) jag menar att du respekterar kunskap, åsikter även om de är tvärtemot,vad din kompis tycker. Respekten att inte slå ner den andre, för att han/hon är HTB, för att han/hon är färgad, m.m. Idag är det ren anarki på nätet. Och om jag får rätt, kommer det inte dröja alltför länge, innan det är stopp med friheten att göra vad man vill på nätet.Detta för att det med all önskvärd tydlighet har visat sig att alla människor är inte intresserade av ansvar, bara sensation.

  Ramona Fransson’s last blog post..Namninsamling för Max och Saga

 • Jag har redan bett om ursökt för att jag petade Peter Sunde i ryggen. På hans blogg! Men jag kommer aldrig att acceptera att människor vältrar sig i andras olycka. Jag vill att det finns ett ansvar i varje människa. Ansvar för vad du säger och gör mot din nästa. Idag är mobbing, könsord, svordomar,hat och ilska mot den nästa människan, vardagsmat. Vart tog kärleken, respekten ( jag menar inte en respekt, som sitter i handen dvs, en pistol eller kniv) jag menar att du respekterar kunskap, åsikter även om de är tvärtemot,vad din kompis tycker. Respekten att inte slå ner den andre, för att han/hon är HTB, för att han/hon är färgad, m.m. Idag är det ren anarki på nätet. Och om jag får rätt, kommer det inte dröja alltför länge, innan det är stopp med friheten att göra vad man vill på nätet.Detta för att det med all önskvärd tydlighet har visat sig att alla människor är inte intresserade av ansvar, bara sensation.

  Ramona Fransson’s last blog post..Namninsamling för Max och Saga

 • Nej, Ramona. Det är ingen ren anarki på nätet. Och din förtröstan på att allt som du tycker illa om kommer försvinna är väl naiv. Din svada är stor, problemet är att du helt enkelt glömmer bort att med det goda alltid kommer ont – det är själva naturen i mänskligheten.

  Vad gäller friheten på nätet: berätta hur du tror att det ska stoppas? Uppenbarligen känner du till teknikframsteg som är okända för oss som ligger i framkanten.

  Vad gäller ansvar och sensation så är det inga motsatser: du kan ta ansvar även om du söker sensationer. Dina argument är ytliga och rejält ologiska. Sensationslystnad bygger på tillgång och efterfrågan, ansvar handlar om vad man gör med informationen man får.

  Och för övrigt heter det HBT.

 • Nej, Ramona. Det är ingen ren anarki på nätet. Och din förtröstan på att allt som du tycker illa om kommer försvinna är väl naiv. Din svada är stor, problemet är att du helt enkelt glömmer bort att med det goda alltid kommer ont – det är själva naturen i mänskligheten.

  Vad gäller friheten på nätet: berätta hur du tror att det ska stoppas? Uppenbarligen känner du till teknikframsteg som är okända för oss som ligger i framkanten.

  Vad gäller ansvar och sensation så är det inga motsatser: du kan ta ansvar även om du söker sensationer. Dina argument är ytliga och rejält ologiska. Sensationslystnad bygger på tillgång och efterfrågan, ansvar handlar om vad man gör med informationen man får.

  Och för övrigt heter det HBT.

 • nef

  Hm? Den där Newsmill-srtikeln från Madame Mim (aka Ramona Fransson) som du länkar till kan jag då rakt inte läsa. Och det har jag försökt att göra i över en vecka nu. Det enda jag möts av är ”Du måste logga in för att fortsätta”, och inte sjutton tänker jag skapa ett konto för att få läsa inte.

  Gällande TPBs uttalande om att de inte längre kommer att ha någon kontakt med traditionell media så tolkar jag det nog inte lika hårt som du. Jag tar det mer som att de meddelar att bron är spärrad och att de kommer att meddela när den öppnas igen men nånstans så läser jag ändå in att även om bron är spärrad så är den inte sprängd. OM rätt person frågar så tror jag nog att en intervju kan komma på tal.

  Fast det jag helst av allt ville påpeka här är att The Pirate Bay definitivt inte är en ”organisation”. Inte mer än vad ”bloggosfären” är en sådan iaf. ;)

  nef’s last blog post..Dagens bästa

 • nef

  Hm? Den där Newsmill-srtikeln från Madame Mim (aka Ramona Fransson) som du länkar till kan jag då rakt inte läsa. Och det har jag försökt att göra i över en vecka nu. Det enda jag möts av är ”Du måste logga in för att fortsätta”, och inte sjutton tänker jag skapa ett konto för att få läsa inte.

  Gällande TPBs uttalande om att de inte längre kommer att ha någon kontakt med traditionell media så tolkar jag det nog inte lika hårt som du. Jag tar det mer som att de meddelar att bron är spärrad och att de kommer att meddela när den öppnas igen men nånstans så läser jag ändå in att även om bron är spärrad så är den inte sprängd. OM rätt person frågar så tror jag nog att en intervju kan komma på tal.

  Fast det jag helst av allt ville påpeka här är att The Pirate Bay definitivt inte är en ”organisation”. Inte mer än vad ”bloggosfären” är en sådan iaf. ;)

  nef’s last blog post..Dagens bästa

 • Pingback: FRA blåste visst inte över « Christian Engström (pp)()

 • Pingback: TPB bojkottar media - Doktor Spinn()

 • jen

  Jag tycker piratebay gör ett bra ställningstagande, de väljer att bojkotta gammalmedia, och jag funderar på att göra detsamma, skippa tv och tidningar helt, och få min input från nätet med alla möjliga infallsvinklar.

  Bojkotta gammalmedia tills de slutar motarbeta oss!

 • jen

  Jag tycker piratebay gör ett bra ställningstagande, de väljer att bojkotta gammalmedia, och jag funderar på att göra detsamma, skippa tv och tidningar helt, och få min input från nätet med alla möjliga infallsvinklar.

  Bojkotta gammalmedia tills de slutar motarbeta oss!

 • @jen: Problemet med ett sånt val är att man isolerar sig mot de grupper som fortfarande får sin input från gammalmedia. Alltså når man inte ut till andra än ofta redan frälsta för frågan. Då blir man en sekt.

 • @jen: Problemet med ett sånt val är att man isolerar sig mot de grupper som fortfarande får sin input från gammalmedia. Alltså når man inte ut till andra än ofta redan frälsta för frågan. Då blir man en sekt.