1000 röda ringar

Idag nådde jag en streak. Ett sorts mål. Nåt som jag för några år sedan knappast trott.

19 juli 2023 har jag stängt den röda ringen i Apple Watch 1000 gånger i rad. 610 kcal står den på. Många gånger har jag gjort mer, vissa gånger mycket mer. Men 1000 gånger i rad innebär att jag åtminstone gått 6-7 kilometer per dag (generellt ligger jag på 8-12 km).

Är det nåt att yvas över?

Det handlar kanske lite om att den plan som jag startade för typ 1000 dagar sedan faktiskt stämde.

Jag är 53. Jag är överviktig (det är jag fortfarande). Jag har hjärtinfarkter från båda håll. Jag gillar en hel del av livets goda. Så jag behöver se till att röra mig: för att inte bli jävligt fet och för att hålla hjärtinfarkten på en armlängds avstånd (jag vet att den kommer men kan skjuta fram den).

I pandemin så blev man kvar hemma. Jag och min allra bästa vän började att promenera motsvarande den tid vi vanligtvis pendlat. Varje morgon. Varje eftermiddag. Pratande i telefonen med varandra om dagen som varit och mycket mer.

Sen började jag gå på helgerna. Ibland med kameran. Ibland ändå. Ibland med henne i öronen, annars musik eller podcasts. När jag började att pendla igen så blev det längre promenad på kvällen. Nu när jag sitter hemma igen så är det morgonpromenad som gäller igen. Och ofta en kvällspromenad.

Långt innan jag gjort 500 ringar så hade jag ändrat ett beteende. Idag har jag svårt att inte tänka mig promenera. Jag väljer helst att promenera framför att åka kollektivt eller annat.

Vad har det gett? Förutom att jag har slitit ut ett antal par Hoka så bevisar själva streaken: jag är friskare. Jag har inte varit sjuk nog för att inte kunna promenera ihop ringarna på 1000 dagar. Jag minns inte när jag var riktigt sjuk senast. Självklart – jag hade tur när det gällde Covid; jag fick den efter fjärde sprutan och hade typ feber en natt.

Jag är rätt nöjd att gjort det. Jag är tacksam för att Sarah vissa gånger (när det regnat) varit envis. Numera är det jag som är envisare.

Nu då? Nu kommer jag höja ringen markant för att behöva kämpa lite mer för att få ihop dem. Min tusen-streak kan ingen ta ifrån mig. Den är min nu.