Lite saker på en lördag

Vi har hittat ett antal möjliga scenarion som stämmer bättre när det gäller brevet. Det innebär att prioriteringsordningen förändrats och den minst sannolika förklaringen nu har blivit den mest sannolika – dock med en minst sagt intressant twist. Vi gräver vidare.

Mattias Östmar har utifrån dels breven till mig, Jocke och Lukasz och en del andra händelser skrivit två intressanta och läsvärda texter om att hantera informationskrigföring. Jag håller inte med i hans lösningstänkanden men läs dem och bilda er egen uppfattning. Karln är en av de intelligentaste jag känner så. Den här handlar om det specifika runt händelserna och den här utgår från en bra krönika av Lena Andersson.

Själv har jag spenderat en del av lördagen med att fixa Jennys och Amandas cyklar, hänga med dottern en stund och så. Det är annorlunda men helt okej. Kvällen kommer handla om att laga vegetarisk pizza till mig och sonen och sen ska vi se True Detective. De blir stora barnen. Fantastiska men det känns verkligen att de är stora. Livet förändras så otroligt mycket och ibland kan jag sakna så mycket av det som var.

När jag lämnade det gamla huset så åkte jag in på ICA. Mötte en gammal vän som jag inte sett IRL på säkert tjugo år. Många tankar efter det: så mycket som flera av oss gått igenom. Död, nära döden, svårigheter som få skulle klara av. Vi är fårade men när vi ses som glimrar ändå minnen från en svunnen tid där vi oftast var klädda i frack och fulla. Det finns något vackert i det och fr a – möjligheten att följa varandras liv på Facebook genom åren. Så otroligt viktigt.

Inatt blir det podcasteditering (som alla lördagar). Med programmet Reaper som jag börjar att komma till tals med efter några rejäla svordomsomgångar. Om du inte lyssnat på vår podcast så finns den här.