På spaning i samtiden: Trådignorans

Ett av de mer udda beteenden som är ganska vanligt är detta:

”Jag orkar inte läsa alla inlägg i tråden men jag tycker så här…”

Inte helt sällan är det något som redan skrivits, ibland har personen själv sagt det tidigare, och det har säkerligen disputerats i tråden tidigare. Men det struntar man i – för man utan att skämmas förklarar att man inte orkar läsa allt som diskuterats utan man vill bara säga sin mening. Oftast försvinner personen spårlöst i fortsatta diskussioner.

Ignoransen är inte ens subtil utan uttalad. Respektlösheten uppenbar både mot de som deltar och den som startat tråden. Men jag funderar vad det är för trigger som gör att man kan säga ”jag orkar inte läsa alla inlägg” och ändå tänka att det man säger ska vara något som folk tar in. Funderar man inte på om man faktiskt verkar ganska … korkad?