Jag och mina tangentbord

Jag har ett speciellt förhållande med tangentbord. Jag är ganska kinkig med dem. Extremt sällan jag suttit speciellt länge med tangentbord som skickas med en stationär dator och jag kan direkt känna hur tangentbordet på en laptop förändras. Finns inget som är så fantastiskt som att skriva på en helt ny Macbook. Det finns en speciell stuns i tangenterna som är perfekta för mig. Min MBA håller fortfarande måttet men det tenderar att bli sladdrigt med tiden – vet jag av gammal vana.

Jag minns fr a när jag jagade det perfekta tangentbordet för min gamla PC. Spenderade extremt lång tid att utvärdera de som fanns och fastnade för ett Office-tangentbord. Stort schabrak med en massa extra knappar och styrmekanismer. Dyrt och det tog mig en jäkla tid att lokalisera en affär som faktiskt sålde det. Det var grymt bra. Men väldigt stort.

Efter det blev det laptops – först pc sen mac sen pc igen. Och sen dess Macar. På senaste tiden har jag dock kört med externa skärmar på de kontor jag haft och Apples stora tangentbord. Det är helt ok men jag ska ärligt säga att jag inte är helt överens med det. Ännu sämre tycker jag deras blåtandstangentbord är. Förutom att det – trots att det ska vara väldigt mobilt – är rätt skört när det gäller tangenterna så är det något i det som jag inte riktigt kan komma överens med.

Så senaste månaderna har jag tittat på andra blåtandstangentbord. Och fr a då Logitechs lösningar som har flera blåtandskanaler. För det jag är ute efter är något som jag kan ha med mig, och kan använda fr a till Ipad men också Iphone. Logitechs Easy Switch (eller K810 men det speciella namnet är för den som klarar av MacOS) släpptes för bara några månader sedan och det har tre blåtandskanaler. Men jag var osäker på hur själva tangentbordet var att skriva på.

Det är bra. Om jag älskade det gamla Office-tangentbordet då det uppfyllde mina dåtida krav så är jag väldigt kär i mitt Logitech. Det har tre kanaler som kan kopplas till Macen, till Ipad och till Iphone. Eller till tre Iphones. Eller tre macar.

Untitled (2013-04-05 08:46:59)

 

Just möjligheten att använda flera olika devices i samma fil eller snabbt kunna skriva längre SMS bara en knapptryckning bort, är ganska smut. Det går oerhört fort att byta device, trots att det är blåtand. Just Ipaden är numera min arbetshäst som jag använder som anteckningsblock och skriver för hand (jag använder Adobe Ideas eftersom det är fett smart och ihopkopplat med mitt Adobe Creative-konto), kör Pages som ordbehandlare på alla tre devices. Använder IAWriter för skisstexter osv. Sen ska man inte glömma att såväl SMS, Facebook och Twitter blir mycket lättare på iOS-devices. Tyvärr fungerar ICloud inte alls just nu så jag kör via Dropbox vilket är lite knöligt men det fungerar ok. Tangentbordet är fantastiskt att skriva på. Och ligger platt till skillnad mot den märkliga utformning Apple valt på sitt trådlösa. Det är robust och bakgrundsbelysningen av tangenter är ganska användbar, det tror man inte men både på MBAn och nu det här tangentbordet så är det rätt så beroendeframkallande.

Runt en tusenlapp för ett bra tangentbord tycker jag är värt. Särskilt när det är så oerhört bra som det här.

Post #074 i #blogg100

Disclaimer: Jag har inget som helst med Logitech att göra på ett professionellt eller personligt plan. Detta är alltså en helt ärlig recension så alla som vill försöka påskina något annat går i ogjort ärende.