Att slippa bedömas

En av de få saker som jag gör där jag inte bryr mig speciellt mycket om vad folk tycker är att fotografera. Det kommer säkert med jobbet: text är något jag ständigt definieras av, bedöms utifrån och lever på. Fotografier och bilder är något som inte är en del av det. Samtidigt har jag fotograferat mycket genom livet – men med stora pauser. Redan när jag var tolv-tretton år köpte jag min första systemkamera. Under flera år var det film och kameragrejer som mina pengar las på. I slutet hade jag tre kameror: en för färgfilm, en för dia och en för svartvitt. Jag har skrivit mer om min kamerahistoria förut.

Almost look-a-like #600D #650D #Canon

Idag har jag en ny kamera. Och en dotter att dela intresset med (hon köpte ju min nästan nya kamera). Vi delar Canonprylar, går på photowalks. Vi delar även Flickr-konto numera :). Och det är igen något som jag kan hålla på med utan att egentligen bry mig särdeles i vad andra tycker om bilderna. Eller så här: jag är grymt glad om människor gillar mina bilder. Men om ingen gör det – så är det inte hela världen. Jag gillar Instagram och möjligheterna som Snapfeed och även Instagrams egna filter ger med Iphonen. Jag gillar samtidigt att bygga bilder genom att göra fel – att överdriva kontrasterna, suga ur färgerna, beskära på ett sätt som inte alltid är comme il faut.

Vad gör ni för att göra något annat än det där som ni är vana att bedömas i?

#Post #047 i #blogg100