Två dagar ledigt och så lite meta

Jag har varit ledig. Igår och idag. Eller så ledig som nu jag kan vara men jag har verkligen försökt. Inte titta på mailen i tid och otid. Skyffla todolistan åt något annat håll. Bara försökt att vara mer i stunden. Det har gått… ok. Igår var vi på bio: Hobbit. Sonen och jag har ju förkärlek för fantasy och sci-fi och cyberpunk. Nu bänkade vi oss kvart i tre på eftermiddagen för nästan tre timmars film. Den var – okej. Storslaget och ibland roligt. Men det känns att boken inte har LOTR-läget. Själva historiens grund är inte så storslagen. Men jag gillar hur filmen på ett snyggt sätt byggts samman med LOTR-filmerna. Trots att Hobbit kom innan Ringen-trilogin var skapad på riktigt så har Peter Jackson valt att närma sig dem på ett lite annat sätt.

Idag var i Romme. Vi drog redan 8 och var upp i liften som några av de första. Vi brände manchester. Varenda svart backe lyckades vi plocka medan det var hårt och pistat. Sen kom folket. Vi roade oss med att notera att barn, 08-or och snowboardåkare är stökiga att ha i backen. Värst är stockholmska barn med snowboard. Det är rätt varmt just nu och det innebär att det går fort att backen “går sönder” så redan efter 14 var vi nöjda. 17 åk (Mitt Romme-appen tenderar att ibland missa åk) för mig idag. I övermorgon kommer kroppen göra väldigt väldigt ont.

rommefeb2

rommefeb3

rommefeb

Det är häftigt att numera ha en son som är bara några få centimeter kortare än en själv. Och som verkar trivas rätt okej med att hänga med sin pappa. Släplift är enklare nu än förr om man säger och det är rätt mysigt att gå på bio och sen diskutera filmen utifrån att båda sett ungefär samma filmer genom åren.

Ledigheten för mig är slut. Nu kommer det behövas crunchas jobb i 180. Nästa vecka är än en gång en sån där vecka som jag inte riktigt förstår hur den ska gå ihop. Det har varit ganska många såna veckor. Och #blogg100 kommer jag inta en lite annan approach mot. Fr o m nu kommer min #blogg100 ske på två bloggar. Dels den här men också på DigitalPR. Jag behöver skriva “jobbposter” men har för dåligt med tid för att hinna göra både det och även skriva här. Så beroende på vad jag kommer på – och hur tiden ligger så kommer det ibland postas saker här och ibland därborta.

Post #037 i #blogg100