Fler tecken i tidningen ger tryggare samhälle #blogg100

När jag tänker på hur Mats Svegfors suttit och räknat varje bokstav, varje tecken så blir man lite rörd. Hur han verkligen gått in för att nu bevisa att den nya tiden förflackat journalistiken, hur tidningarna lämnat sitt uppdrag, hur bilder och personifiering håller på att slå undan benen på samhället. Att detta: en mindre textmassa i printtidningarna är svaret på allt det dåliga som händer i samhället. På mord, hat, rasism, höjda mjölkpriser, elevernas mobilanvändande, större ensamhet, åldringarnas sämre standard. Mer text i printpublikationer är trygghet, ordning och stabilitet.

Den gode Svegfors har tidigare försökt att kväsa oroligheterna. Sociala medier har varit hans måltavla: journalister är de som ska filtrera, inte några såna där bloggare och twittrare.

Att det kan finnas såna saker som en bättre hantering av text, mer fokus och inte sällan en större fragmentarisering även på djupnivå? Nej nej. Helst bara text. I åtta punkter. Mellanrubriker är populism.

Jag vet inte. Jag läser inte papperstidningar.

Kanske är han betald av tidningen Filter? :)

 

Post #020 i #blogg100