Svävande på målet

Det är stor humor när väckelsekristna får spel av ett skönt trick. Det hela handlar om de gatuartister som hänger på Stallbron i Stockholm. I en insändare i Dagen går Gertrud Storsjö igång om det samma och roddar upp en kristen FUD runt bland annat kundalini yoga och leviterande shamaner. Det är en fantastisk läsning där slutsatsen ligger i att vi är i den sista tiden (det har vi rent teologiskt varit i snart 2000 år) och att vi ska vara uppmärksamma på ”falska tecken”.

Att det hela bygger stålställningar och illusionstrick spelar ingen roll för Gertrud eftersom det ändå är ett ”falskt tecken”. Det som är extra roande är att det i hennes och andra likasinnades ytliga exekverande av bibelord finns en ologik: de tecken som då anses vara falska (men som är många) är tecken på att vi är i slutet. Snart kommer Messias åter, apokalypsens hästar kommer.

Gertrud, medlem i OAS-rörelsen, är en känd debattör som bland annat rasat mot ”statsfinansierad porr” dvs. en film till skolornas sexualundervisning, förklarat sin aversion mot buddhism som kommer förstöra Gnosjö.

Fast det hela är helt enkelt ett gammalt trick:

Jag tror faktiskt att Gudrun och andra är farligare än svävande gatuartister.