Hur långt och längre kvar

Det har varit intensiva dagar. Föreläsningar, pitch, frus fyrtioårsdag. Sena nätter, mängder av jobb, mängder av sociala kontakter. Vi glömde visst bort att vi varit förlovade i tjugo år, och igår kom vi på att det var femton år sedan vi vigdes till präst och diakon i Västerås. Femton år sedan studentlivet var över. Tretton år sedan jag blev pappa första gången.

Livet förändras på så många plan. Saker som var viktiga blir mindre viktiga. Saker man ville blev inte, saker som blev ville man inte alltid. Men skapade något av. På gott och ont. Jag funderar en del över hur allt som händer påverkar oss alla. Hur styr man rätt i ett liv som ständigt pågår, där tiden för reflektion finns under fem minuter på motorvägen mellan två städer. Barnen. Den mer utmätta tiden. Att göra det som är rättare än fel.

Hur långt man än har kommit är det alltid längre kvar.