#blöjgate och Juholts respekt

Två stycken händelser visar på hur illa ställt det är med hjärnkapacitet hos vissa som styr:

  1. Carema. Att göra en grej av att säga upp DN efter att man är mitt i en riktig shitstorm och det onekligen kissar kritik mot en visar bara att företagets styrande borde bytas ut till några som förstår hur man hanterar en kris. Ta diskussionen, gör en pudel och förändra – var sedan transparenta över hur förbättringsarbetet sker. Hur svårt kan det vara? Inse att barn och äldre får svenskar att gå bananas. Det väger tungt. När till och med ”de egna” kritiserar bolagen bör man helt enkelt göra en 360°.
  2. Juholt. Ok, du har made your point runt partiledardebatter och SD. Nu börjar det bli riktigt löjligt och inte ens HSB aka Göran Persson skulle varit så dum i huvudet med att kräva respekt från statstelevisionen. Hela hanteringen av det här visar att Juholt – och därmed socialdemokratin – är ointresserade av demokratin när den inte gör som Juholt och sossarna vill, att de inte förstår vad public service innebär och generellt inte inser att det finns en viss logik och den har SVT bara använt sig av: det finns en regering och det finns en opposition. Oppositionen består av fyra partier – inte ett rödgrönt alternativ och SD. Fighta SD genom argument istället för att hota media.