111111 – Magic by numbers

I en modern tid där tid, datum och kalendern styr våra liv är det inte så konstigt att dagens datum får folk att go nuts. Det är nördigt ja och jag tycker det är intressant och logiskt – vi som människor behöver ”hack i tiden” för att på så sätt kunna strukturera vår historia, vår nutid och framtiden. Det handlar om att sätta sig själv i relation till ett ohanterligt varande. Tid är ett sätt att strukturera, och ett mänskligt påfund. För att kunna mäta den valde man att strukturera den enligt vissa logaritmer. Från det att människan slutade vara så har vi gjort det.

I dagens värld är siffror viktiga. Vårt bankkonto, våra pinkoder, datum och allt vi gör styrs innerst inne av siffror. Vår DNA visas genom sifferkombinationer och varje himlakropp är identifierad fr a genom siffer och bokstavskombinationer. När då såna dagar som idag sker blir det speciellt – ett hack i tiden.

Det vi ser är helt enkelt också en sorts förändring av människans inneboende känsla för det metafysiska och hur det ges synlighet genom olika nedslag i det som vi bestämt som ”tid”. Det är ett magiskt tänkande som gör att idag kommer många vara med om saker som är speciella: inte för att det är en speciell dag utan för att vi öppnar upp våra sinnen för det som händer – och eftersom det är ett hack i tiden så kommer vi minnas och lyfta upp händelser som extra viktiga.

Jag tycker om människan för det här. Det visar att vi inte är totalt genomciviliserade och psykiskt avtrubbade.