Matrally

Idag är nästan hundra personer i Borlänge med omnejd lite trötta. För de har alla varit på det numera årliga Matrallyt som Borlänges LC-klubb anordnar. Ett kul sätt att både få äta god mat men också se hur andra har det hemma hos sig: en sorts mix av halv åtta hos mig, logistisk mardröm, analog hemnet-stalking och ett socialt vågspel.

En del har frågat vad det handlar om. I korta drag innebär ett matrally att man äter tre rätter på tre olika ställen, varav ett ställe är hemma hos sig själv. På varje ställe är det nya personer som man träffar och äter tillsammans med. Det går fort men är mycket trevligt. För att lyckas ta sig mellan de olika ställena har LC valt att hyra in lokala fotbollsklubbar där föräldrarna helt enkelt ställer upp och kör runt folk.

Kvällen avslutas som sig bör med dans och dryck på hemligt ställe fast det känns mer och mer som om vi i Borlänge nog kommer att hänga på Buskåkers Gästgiveri även kommande år.

Det kostar typ några hundra per par plus att man själv står för någon av rätterna inklusive dryck hemma hos sig för tre eller fyra par.

Årets Matrally var fantastiskt välskött och välorganiserat och då jag haft insikter i hur oerhört mycket tid som gått åt till att planera det måste man bara ge Ladies Circle i Borlänge en gigantisk eloge för väl genomfört jobb.