Manifestationen för ett polishus kvar i Borlänge

Måndag och idag var manifestationen mot länspolismästarens märkliga idé om att flytta polisverksamheten från Borlänge. Under senaste månaden har det pågått intensiv lobbyverksamhet både online och offline där gruppen Vi som vill ha Polisen KVAR i Borlänge varit central, igångsatt av min gamle vän Pena med visst understöd av mig.

Idag hade Carl-Oskar Bohlin, riksdagsman och Borlängebo sett till att vi hade polistillstånd för en manifestation.

Närmare 200 personer dök upp och SVT liksom lokaltidningarna. Bra jobbat helt enkelt.

Trots en rejäl förkylning så såg jag till att hänga på och pratade även som en av sex stycken talare (2.55 in i filmen)

Kolla gärna in SB Media som bambusade de olika talen.

Det var länge sedan jag var med på någon analog manifestation och man kan tycka vad man vill om det – men det är något speciellt med att folk samlas och några håller appeller. Själv valde jag att koncentrera mig runt en berättelse som tar sig början i mitt besök i south Bronx för många år sedan, där polisen retirerat ut ur området och därmed tagit från människor både hopp och trygghet, till att påpeka att polishuset i sig är en symbol för trygghet och vilja framåt. Att ta bort det från Borlänge, som just nu förändras till det bättre är galenskap. Jag som förälder vill att mina barn ska växa upp i trygghet – och för det behövs en polis som inte kommer till staden utan är en del av den.

Det var länge sedan jag engagerade mig i något men det här är viktigt för Borlänge – och jag har insett hur stolt jag är över att vara Borlängebo.

Dalademokraten har skrivit om det redan.