A-R-M-A-G-E-D-D-O-N

Jordens undergång är nära. Det perfekta vapnet är skapat. Som fullkomligt förintar all form av produktivitet, motstånd och eget tänkande. Vi ser slutet på den värld vi känner. Mängder av intellektuella, produktiva och nyttiga personer är fast i det knark som släppts lös på det mobila internet. Den letar sig in överallt och tar över, den blir det enda som betyder något. Folk kommer sälja sina barn på Ebay, glömma bort att äta. Människor kommer att förolyckas då de kör av vägen eftersom det välkända plinget hörts från deras telefon. Vi kommer se hur naturen tar över städerna, hur vinddrivna existenser vandrar omkring zombielikt inneslutna i det enda som de bryr sig om.

Wordfeud.

Wordfeud är Alfapet i din mobil. Som du spelar mot dina vänner. Det är så oerhört beroendeframkallande att Socialstyrelsen bör utfärda varningar. Vi kommer se tidningsskriverier som är värre än de som skrevs om Facebooks förstörande av både ungdom och produktivitet. Entreprenörer kommer se sin chans att starta behandlingshem och många kommer att behöva avgiftas och gå år ut och år in i AW – anonyma wordfeudianer.

Det är helt sjukt. Och det jag lärt mig: de flesta reklamare suger hårt på spelet. Framförallt copywriters (förutom @jockethereal då). Journalister är för jävliga på det. Liksom it-människor. Och den svenska ordlistan är minst sagt surrealistiskt inkonsekvent. Men vad spelar det för roll? Man jagar de bästa kombinationerna och alla små extrarutor.

Den som gillade Alfapet och tyckte Betapet var grejen bör undvika att smittas av det här. Trots att det finns en värdelös chatfunktion som den enda egentliga sociala delen och att det inte finns några som helst delningsfunktioner, kopplingar mellan ens sociala graf på Facebook och spelet så har det blivit oerhört galet och det går som en löpeld. Twitter är öde, Facebook säljer Marks lockar till hairextensions och Google skapar Scrabble+. Typ.