Tack!

Jag fyllde år idag. Och gav mig fan på att tacka alla som grattade mig på Facebook. Detta eftersom det diskuterats värdet i att gratta människor där. Saker som ”men om man inte ringer den människa man vill gratta så är det ändå inget värt”.

Varför gav jag mig på en sån här idiotgrej? Jag har skrivit säkert 400 ”tack” i olika modigenrer: hade alla som står på min vänlista på Facebook grattat mig skulle det blivit oerhört svettigt :).

Två saker som jag noterar nu när min födelsedag är över:

  1. Jag har sett till att inte skriva precis samma sak. Däremot är det många som skriver ungefär samma korta meddelande till alla som står i födelsedagslistan. Och man är inte van att någon tackar. Så jag tror att det handlar lika mycket om den som grattas som den som grattar.
  2. Jag har fått en ganska bra genomgång av min vänlista. Jag har ställt frågor till vissa, kommentarer till vissa skeenden som jag kommer ihåg och – det har varit väldigt kul att få grattishälsningar! Tror det är ett av problemen: att man borde se en grattishälsning som en invitation till att prata med varandra.

Vad tycker du om födelsedagshälsningar mm på Facebook?

Det har varit en fantastisk dag helt enkelt. Tack alla!