Aktiebolaget rullar in

Ska precis släcka. Klockan är bara kvart över elva men jag ska upp innan fem imorgon. SJ har ju i sin outgrundliga vishet tagit bort det vettiga tåget klockan 6.37 vilket innebär att jag måste åka med 5.56 vilket tidigt på morgonen är oceaner av tidsskillnad.

Sen åker jag till Västerås för att på tisdag föreläsa för stiftet. Lite tillbaka till brottsplatsen eller hur man ska se det. Ska bli spännande, lite otäckt och jag hoppas att jag kan inspirera.

Helgens väder: konstigast på länge. I lördags kallt som fan och idag söndag regn och plusgrader. Jag ogillar plusgrader: dels har jag inte åkt klart skidor för säsongen, dels blir det bara halt och eländigt.

I övrigt är det rörigt. Håller på att försöka få någon rätsida på det här med aktiebolag. Borde finnas en lathund: ”när du går över från enskild firma till aktiebolag ska du följa den här checklistan”. Helt seriöst så förstår jag dem som drar dig för att starta eget och inte har intresse eller en ekonomisk och juridisk utbildning. Eller de som fortsätter att betala en massa skatt i onödan eftersom de inte orkar att sätta sig in i aktiebolagsjoxet. Set tar en mass a tid, tid som jag behöver för att jobba in pengarna.

Men nu är det i alla fall igång. Strandh DigitalPR AB heter numera min arbetsgivare. Att jag sen råkar vara VD, styrelseordförande och firmatecknare för samma bolag ger en viss känsla av schizofreni. Nu gäller det bara att sätta sig in i alla nya regler för avdrag, för traktamenten och allt annat. Sen blir det att försöka förstå alla knöliga regler för anställningskontrakt och annat jox. Jag behöver fasen anställa någon för att hålla koll på allt det där – och sälja in mer jobb så jag har råd med det :)

Under julen hade jag tänkt att skriva ny affärsplan (eller snarare – skriva ner sen som jag har i skallen), göra en ny logotyp och fixa till så att min blogg faktiskt marknadsför alla delar som jag har i affärsplanen. Så blev det inte men det kommer. Bagarens barn och skomakarens ni vet.

Men nu ska jag sova en stund.

– At this touchy thingy. Never mind the default.