Lucka 17: Ralf, Sverigedemokratisk idioti och Olsson

Ännu en dag hemma i Dalarna. Förkyld och eländig. Det innebär dock att man hinner läsa tidningar här hemifrån. Vanligtvis hinner jag oftast bara ögna igenom ledarsidan i Borlänge Tidning och bli lätt agiterad på Pernilla Ohlins texter innan jag får slänga mig i bilen och ta tåget ner mot Stockholm. Idag var det också så att Dalademokraten damp ner med posten (som bärare av Borlänge Centrum-bilagan) så det var möjligt att läsa båda. Så dagens lucka kommer handla om Dalarna.

Bland annat är Sverigedemokraterna upprörda över att de blev fintade i frågan om platser i olika kommunala bolagsstyrelser. Marie Edenhager som är SDs starka kvinna här i stan (typ den enda sverigedemokrat vi sett sedan de två tidigare hoppade av) menar att Nisse P och Nisse Gossas kupp är odemokratisk. Yeah right. Det är patetiskt att SDarna inte förstår bättre hur saker går till, det är skrämmande att personer som är så renons på politik fått så många röster. ”Varför har vi inte fått veta något?”, säger hon. Men snälla nån… (verkar inte vara något unikt för Borlänge-Sverigedemokraterna…)

Att Edenhager väljer att kalla det odemokratiskt är skrattretande eftersom partiet inte lyckats få ihop sju stycken ledamöter till kommunfullmäktige och inte en enda ersättare. Det om något är odemokratiskt och att sannerligen lura sina väljare. I det här fallet är det enligt spelreglerna som satts upp av kommunallagen: alltså är invändningarna fullständigt ointressanta. För att göra en sportmetafor: om ett lag bara fått ihop sju motspelare och inga avbytare – ska då det andra laget inte få spela fullt ut för att vinna?

Det är dock skrämmande att det uppenbarligen sitter diverse borgare och röstar med SD i vissa frågor: det var tolv stycken som röstade för Sverigedemokraterna, antagligen endast för att försöka få S+MP-majoriteten att falla. Jag tycker det är oerhört sorgligt och man önskar att man fick veta vilka som är såna plattfötter.

Ulla Olsson, moderaternas starka kvinna i kommunen, har för övrigt också släppt en av sina mer populistiska plattityder (det är nästan in SD-klass) när hon hårt kritiserar en fortsatt satsning på Boom Town:

Boom Town är en extremt lyxutrustad anläggning där ingenting är för dyrt. Samtidigt bor våra gamla med rum utan toalett på en del av våra äldreboenden.

Nähä, inget är för dyrt. Boom Town är möjligen oerhört exklusiv men också på väg att bli en förebild av hur man kan skapa nischade specialistutbildningar på högskolenivå. Utvecklingen av konceptet har pågått i många många år och det fungerar. I en snabbrörlig värld där underhållning och fr a musik är en viktig varumärkesexport blir hennes uttalande minst sagt patetiskt. Självklart handlar det alltid om att hitta balans men att ställa Boom Town mot äldrevården är bra sorgligt.

Antar att Ulla Olsson gick ut då kommunen delade ut kulturpriset till Mando Diao. De berättar att de bland annat fick låna en fritidsgård av kommunen. Det måste vara för mycket för Olsson. Det var säkert några äldre som led på grund av det.

Slutligen har Heavy blivit hotad av Ralf Gyllenhammar från Mustasch. På grund av att Heavy gjorde en videointervju med hjälp av en Iphone. Ralf Gyllenhammar är inte den skarpaste kniven i lådan och han borde nog ta en titt på specifikationerna för en Iphone 4 och dess filmkapacitet. Jävla tönt.

Å andra sidan: för fan Heavy – det är inte så mycket punk att gnälla över en idiot som hotar dig med stryk ;).