Lucka 15: SJ, FRA och Assange. Och förkylning.

Som en kommandosoldat lyckades till slut den där förkylningen slå ut mig. Bänkad, utvisad och nedlagd som något annat rådjur är jag nu frusen och rätt så eländig. Fryser in i märgen helt enkelt.

Men kalendern fortsätter.

Det är tre olika perspektiv som vrider sig i nyhetsflödet: Wikileaks, Stockholmsbomben och fortfarande också anklagelserna mot Assange.

Fortfarande sipprar det ut olika avslöjanden men jag vidhåller fortfarande att det är väldigt mycket Se och Hör över det hela. Dagens avslöjande att USAs ambassadör anser att norrmän är självgoda känns ju bara som en återspegling av Rosengrens off-the-record uttalande om Norge som den sista Sovjetstaten.

Jag skrev tidigt ett försök till att ändå balansera och Fridholm gör det idag. Jag håller också med om att det är frapperande hur illa skött den här affären är från svenska myndigheter: det är flera saker som är oerhört uppseendeväckande i hur rättsfrågan hanterats från åklagarmyndigheten.

Allt det här har också inneburit att sossarna än en gång visat att deras motstånd mot FRA är bara munnens bekännelse – och idag kan vi förevigt hamnat i ett samhälle som inte ens Orwell kunnat tro skulle bli sant: allt avlyssnas. Och FRA har rätt att sälja informationen, läcker den, och ingen verkar ha koll på hur de gör det.

Och Ulf Nilsson och Expressen är oerhört skrämmande med sin krönika. Naiviteten ja men resten är synnerligen förvirrad. Paul har skrivit om det riktigt bra. Det är idiotiskt försök att distansera sig som ställföreträdande ansvarig utgivare gör. Det som skrivs i Expressen är Expressen. Det han uttrycker är precis samma sak som SD för fram. Allt annat är bullshit. Tyvärr verkar Nilsson helt enkelt vara rätt så främlingsfientlig – eller snarare anti-multikulturer. I en Newsmillartikel skriver han bland annat om misslyckad integration och ett Sverige:

Det andra problemet är den bristande integrationen: att ett länge synnerligen heterogent folk plötsligt blivit så in i Norden multikulti.

Jahaja. Historielösheten verkar inte bara vara stor hos diverse organiserade Sverigedemokrater…

Nu något annat.

Som avhandlades iförrgår så twittrar uppenbarligen SJ. Men ibland undrar man om det ens hjälper när deras svar är goddag yxskaft (testar tjänsten Blackbird Pie därav att tweets ser lite underliga ut):

Vilka jävla idiottågtider @SJ_AB satt in i Dalarna nu…less than a minute ago via TweetDeck


och får till svar:

@deeped Tidtabellen är planerad utifrån hur efterfrågan ser ut. Vilken avgång är det du saknar?less than a minute ago via CoTweet


Jag förklarade att det handlade om 6.37 och påpekar sedan att den avgången alltid är knökfull så det där med efterfrågan är riktigt konstigt. Efter att de fått info om vilken sträckning det handlar om får jag det här svaret:

@deeped Ok. Då kan vi skicka vidare att du önskar fler platser för den avgången. I nuläget finsn inga sådana planer.less than a minute ago via CoTweet

Eh… det är nog bara SJ som lyckas fråga om fler platser på ett tåg som tagits bort från tidtabellen… Lernfelt borde kanske skrivit att SJ borde ge fan i att twittra.

Sen kommer en ursäkt (det är något som fru Lernfelt däremot inte lyckats åstadkomma):

@deeped Ja, såklart. Förlåt, vi följde inte historiken på konversationen tillräckligt bra. Vi för vidare att du önskar att få tillbaka den.less than a minute ago

And now for something completely different: Det här är vansinnigt kul för oss inom reklambranschen – ”Santa’s Brandbook”. (tipstack @caff). Och Spotifys årslista.

Nu ska jag bädda ner mig. Lyssna på det här: duett mellan Kirsty och Billy: