Vi flytt int’

Rubriken finns skriven på väggen i Solna tunnelbana tror jag det är. Och visar en målad bild från Hoting utanför Strömsund i norra Ångermanland*.

Till saken hör att det diskuteras diverse flyttande – jag jobbar mycket i Stockholm och huset är litet. Livet förändras på så många sätt.

Ikväll gick vi ner till Bullerforsen för att se de stora vattenmassorna som släpps igenom, gick en bit genom älvkantsväxtligheten och upp genom ett skirande, sprakande grönt kapell av försommar.

DSCN0827

DSCN0830

DSCN0833

DSCN0841

Skulle ni flytta om ni hade det här ett stenkast från tomten?

*Sidospår: På Centralen förra veckan var det ett gäng mindre kommuner som visade upp sig. Bland annat Strömsund – eller Ström som det kallas: ni vet vi norrlänningar säger inte så mycket i onödan. Direkt började jag prata ångermanländska och nu när jag skriver ”Strömsund” så hör jag det på rätt sätt i huvudet. Människor som är vana att höra skillnad på mål säger att det alltid finns en ton av norrländska i mig när jag pratar.

Reblog this post [with Zemanta]