Tweepblogs #20

Jag har inget bra svar för vad som är en perfekt bloggpost. Jag tror helt enkelt att den måste utgå från bloggaren själv. Om den som skriver postningen syns mellan raderna så blir det något annat än det vi är vana vid: rätt opersonliga artiklar i tidningar. De har självklart ett värde men samtidigt är bloggposten något annat. Här finns några smarta tips.

Dags för lite nya tips från mina twittervänner.

  • @anetteivar skriver en sån här klassisk dagboksblogg. Det kan vara rätt intressant att läsa.
  • @lenbys är e-utvecklare inom utbildning. Hennes blogg är en pärla i ny teknik och pedagogik.
  • @markuswallgren är präst och bloggar om det och sitt liv.
  • @klaratovhult är piratpartist precis som @opassande. Medan Emma bloggar nästan uteslutande om piratrelaterade frågor så blandar Klara allt i sin blogg. Läs dem båda om ni inte gör det redan.
  • @blondinrikard är en annan pirat i flödet som bloggar om såväl piratfrågor som andra nätfrågor.
  • @noragreta är en av de rätt många bibliotekarier som förstått att nyttja nätet. Det är spännande eftersom det var samma sak i den tidiga svenska bloggosfären. Hennes blogg är spännande tankar som kan lära oss kommunikatörer en hel del om sociala medier.
  • @folin har en blogg som fr a är intressant utifrån den konflikt som beskrivs mellan hans dåvarande flickvän och en mäklare. Läs om hur såväl Mäklarsamfundet som fr a mäklaren Husera sannerligen misslyckas med att hantera sina kundkontakter. För övrigt verkar han mest använda den för att puffa för sina ledartexter.
  • @mattias_neo är redaktör på Neo och hans blogg En Vanlig Svensson är kanske inte helt okänd :)
  • @mzkaribien har en mycket vacker blogg. Om sorg, om ensamhet men också om styrka och vilja att gå vidare. Ordflödet är kompakt och blandar dagboken med alla tankar som dväljs i en levande själ.
  • @piratforlaget skrivs av Mattias Boström som jobbar på Piratförlaget. Dock är det mer intressant att faktiskt läsa hans egen blogg som inte uppdateras så jätteofta men hela tiden innehåller spännande brottstycken av hans liv.

Om du vill följa mig på Twitter så är du välkommen: jag kallas @deeped där.