Tweepblogs #19

Sorry. Det har varit lite dåligt med tweepblogs. Det har väl generellt varit rätt dåligt med blogginlägg. Det är av två anledningar:

 1. Tid. När jag skriver så vill jag se till att länka upp rejält. Jag vill dels självklart bygga länkjuice (ni ser – då måste jag självklart hitta en länk till det) och dels handlar det om att skapa en så pass intressant och välresearchad text som möjligt – vilket ingår att faktiskt se till att hitta referenser som tycker saker om ämnet. Och det tar tid. Sen är det självklart så att det rent generellt finns mindre tid för mig: jag är egen företagare, jag jobbar oerhört mycket och lägger helst min tid på att skapa värde för mina kunder – för det skapar ju värde för mig :).
 2. Nåt att säga. Säkert hänger det ihop med tid men också lite att jag faktiskt bloggat så länge. Det mesta känns oftast sagt. Ska jag skriva om något som händer så inser jag att jag oftast sagt något i ämnet tidigare under åren. Det är få saker som känns så där fräscha och nya, det är knappast så att någon inte känner till vad jag tycker i olika frågor. Helt enkelt känner jag mig lätt tjatig – i mitt eget huvud.

Det finns mängder med smarta tips – och jag kan dem alla… men grundproblemet är nog snarast punkt 2. Det är inte så vansinnigt roligt längre.

Däremot är det roligt att leta upp nya bloggar. Så jag kommer med jämna mellanrum att fortsätta med mitt tweepblogs-länkande. Häng med:

 • @manne skriver sin matblogg Tummyrumble lite då och då. Jag har stött på den några gånger under research av matbloggar. Hans engelska verklighet innebär att den inte känns sådär vanlig.
 • @baskrud heter Brian. Han bloggar om familjeliv, fotboll och feta låtar. Bland annat. Han är för övrigt en trevlig person som jag haft chansen att träffa några gånger.
 • @mandalaya är en av de bloggar som jag följt längst, lite till och från. Anna har liksom varit med här och var hela tiden. Brandmannaskap, UV-rugby och fotografering är det som gäller nu. Söker man sig riktigt långt tillbaka hittar man också en fantastisk historia om en kvinna som jävlar i mig inte väljer att göra som alla andra.
 • @eazecs skriver blogg som ofta bygger på små notiser om saker hon reflekterar över.
 • @lokkomotion skriver korta noter om sin vurm för kommunikation och sociala medier. Om hon börjar länka snyggare ;) (det är faktiskt lite irriterande att få hela länkarna i text – det stör mitt läsande…) så kommer det bli riktigt bra :D. Kul att hon kör Blogengine – även om jag vet av numera rätt stor erfarenhet att det inte är det enklaste OSS-alternativet men det som är bäst för .NET.
 • @frejan är socialdemokrat. Egentligen funderade jag nu på att inte ta med några av politikertwittrarna eftersom de börjar bli många i min feed, men va fan. Tankar från roten fylls av hans tankar om politik, en del musik och annat smått och gott. Inte speciellt strömlinjeformat.
 • @t_reutersward är en sån där smart människa. Hon har oerhört lång erfarenhet och att ha henne i närheten innebär en vinst för en annan genom hennes inlägg och länkar. Bloggen sammanför mycket av det hon också twittrar.
 • @jeanettefors forskar i ledarskap, organisation och kommunikation. Hittade på henne när hon sa något som vi blev upprörda över i CS. Men precis som vi alla så är det ändå bäst att faktiskt börja lyssna även på den man inte direkt tycker som. Det var det värt.
 • @caff been around a long time. With Adland of course and her blog Cup of Java (started 2002) but still freshly brewed bits and pieces from the beautiful world of advertising.
 • @dabitch måste ju med. Döm om min förvåning när jag verkade missat henne. Herregud, Åsk är ju extremt viktig. Driver Adland som ju faktiskt är en blogg och även sin egen dabitch.net som är mer personlig, mer hennes liv. Bitar av det i alla fall.

Resten av mina tidigare tips om Twittermänniskor som bloggar hittar du här.

Reblog this post [with Zemanta]