En Stockholmsresa med Solstickan

Jag har försökt att vara lite ledig ett par dagar. Bland annat åkte jag och Solstickan iväg till Stockholm. Det finns få saker som är så mysigt som att åka med honom och gå på museum.

Stockholmsrean09 / Raket

En väldigt stor raket och en inte ännu så stor Solstickan. Tekniska muséet var vår anhalt och det är så oerhört kul att gå omkring och kolla på tekniska prylar med sonen. Mot slutet av dagen var vi upp på fjärde våningen och tittade på alla gamla datorer. Bland annat spelade vi det gamla klassiska tennisspelet och såklart var Villiam skitbra på det också. Crysis eller Pong – han är en dataspelsexpert.
Stockholmsresan09 / Rymden

Det blev rymdtema och de har en rätt ok utställning om rymdresorna som Fuglesang gjort. Tyvärr var mycket av de rörliga presentationerna offline men det var snyggt och intressant. Det vi dock väntade på var Cino4:

Stockholmsresan09 / Cino4

Stockholmsresan09 / Cino4Cino4 var skitkul! Stolarna rör sig och efter att ögonen vant sig så var 3D-effekterna oerhört läckra. Lägg till rök, vind och plötslig vattenånga i ansiktet så blev det en halvtimme som helt klart gjorde
Sen är det fika också :)

Stockholmsresan 09 / Fika

Efter en lång tågresa så tog vi en fika. Det är helt klart en annan sak att fika och gå på stan med sonen. Och då jag det senaste halvåret varit mer i Stockholm än i Borlänge. Att nu ha med sonen på samma gator som man annars går ger saker perspektiv.

Stockholmsresan09 / Mat

Vi valde att käka på foodcourten i Kungshallen. Det är inte alltid så lätt för en tioåring att välja och att sitta på restaurang kan bli lite jobbigt så vi tog kebabtallrikar. Sen var vi på affärer: Games Workshop och tittade på de sjukt dyra figurerna och nya scenarior att köpa – problemet är ju att det handlar om flera tusen för att kunna spela en del av dem :). Sen var vi på Omilivs och köpte stora burkar Sambal Oelek och Sambal Badjak. Så hängde vi på Webhallen och Solstickan köpte Battlefield Heroes 2.

Stockholmsresan09 / Fika

Det var en superskön dag. Vi valde att stanna två timmar extra och på väg hem så lirade vi spel: han på Ipod Touchen och jag på Iphonen – och ibland tillsammans. Sista halvtimmen slocknade riddaren lite.