Iphone som rökavvänjning

Jag röker mindre och mindre (men självklart snusar jag då mer och mer). Varför? I blame my Iphone. För att gå ut och röka har förut alltid handlat om att ta en mikropaus, att inte kunna nås av mail, Twitter, bloggkommentarer, jobb osv osv. När jag skaffade min Iphone så har det ändrats. Allt finns där och att gå ut och röka är ingen större skillnad mot att sitta vid skrivbordet (möjligen att man står upp och då och då nås av ren luft).

Frågan är väl om det är bra. Mikropauser behöver vi människor. Det är att starta om hjärnan lite. För min del har det varit en av de viktigaste, förutom nikotinet, incitamenten att röka. Snus innebär ju att man helt enkelt fyller på nikotin konstant oavsett vad man gör: rökning är en rit, en paus, ett hack i tiden.

Så frågan är om smartphones generellt kan komma att vara en hjälp för rökavvänjning?

Å andra sidan: ingen kan längre gnälla över att man tar en paus när man går ut och pyr – eftersom man fortsätter att jobba även då.