Slut på sommaren

Jag har varit rätt så AFK. Eller snarare – jag har endast twittrat med hjälp av mobilen. En sorgligt sliten N95. I övrigt har datorn varit väldigt lite nyttjad de senaste dagarna.

Jag har varit i Göteborg. På U2-konsert. HS och jag åkte tåg ner. Mysig övernattning hos LordFredruk, shopping och bara soft. Gosande med hundar och tittande på Signe.

Efter några glas ska vi karlar självklart hålla på med kraftsport. Lorden vinner genom att lyfta femtio kilo Broholmer aka Fridolf:

200907301636

Fridolf tyckte det var roligast av oss alla. Det är en märklig hund…

Innan konserten sammanstrålade en oerhört disparat skara på Ritz. Förutom jag, HS och Lord så kom MW, Carnebro med man, Salt-Stellan och IT-mamman med kompisar, Pena med son och Jocke från JMW. Det var oerhört trevligt – synd bara att inte fler hängde på.

200907311641

Efter konserten innebar insikten om att det var långt till bussen och att den ryggskottade ryggen hos HS knappast skulle orka gå dit gjorde att vi – trots de närmare 50000 personerna på väg från Ullevi faktiskt lyckades få tag på en taxi som körde oss ut till Kärra. Det är långt ut till Kärra :).

Lördagen bestod av en barnvagnspromenad i Haga. För en del är det kanske inte så stort men vi kan väl säga så här: LordFredruk är inte urtypen av Lattepappa i Haga :)

200908011666

Käkade sjukt stora kanelbullar och sen var det dags att ta tåget hemåt.

Som vanligt bestod SJ sina kunder med gamla vagnar utan el men det innebar att jag hann läsa Malcolm Gladwells “Outliers”. Intressant bok även om Gladwell (i vanlig ordning) drar oerhört stora växlar på ett ganska tunt datamaterial. Boken är rätt lik “Freakonomics” på det sättet men bättre på att knyta ihop de olika hypoteserna. Det som jag gillar i båda är att de visar på hur normala, “hävdvunna” sätt att tänka inte alltid stämmer: de visar på ett mycket mer lateralt sätt att analysera sin omvärld.

Nu är sommaren snart slut. På måndag är det ordinary times och fritids och hela konkarongen. Själv har jag haft några få dagar ledigt, och sommaren har faktiskt på riktigt regnat bort. Ett ryggskott har också satt käppar i hjulet. Så det får nog bli en vecka ledigt i höst. Men det var skönt att komma iväg till Göteborg.

Hösten bjuder däremot på en massa spännande saker. Mycket jobb men oerhört spännande utmaningar. Nya kurser är på ritbordet och kommer att bli offentliga ganska snart, och jag går in i kvartal 2 med Strandh.Digitalpr (jag har bytt namn – eller fimpat “Niclas” i varumärket).