deeped noterar…

…att vissa saker får mig att fälla en tår. Som när Essa skriver en bloggpostning om hur Essingen föddes. Och avslutar:

Det går änglar genom rummen.

att kvinnoanstalten i Ystad nog har större problem med ledningen än att kvinnorna som är inlåsta bara får röka två cigg per dag. På frågan om varför de inte har någon psykiatrisk vård eller anställd psykologiutbildad personal svarar Petra Tullgren:

Vi går efter en så kallad normaliseringsprincip som innebär att en person inte är berättigad mer vård bara för att denne sitter inne.

Say what? Alltså har Tullgren fimpat kriminalvårdstänkandet. Sunt och fint. Borde antagligen bytas ut lite ledning på den anstalten.

…att rökning än en gång ska utrotas från svensk mark. I lågkonjunkturen så verkar myndigheterna gå tillbaka till det trademarkade ”staten vet bäst och ska ta hand om alla svenskar genom förbud”-tänkandet. Kommunalråd går i bräschen och ska förbjuda rökning på arbetstid. Jag bara säger: rökning har funnits i princip lika länge som människan haft eld. Lycka till.

…att tidningarnas stående sommarinnehåll ”så skyddar du dig mot tjuvarna” fått tillskott av sociala medier. Så alla tjuvar: jag har ingen semester i sommar så tyvärr. Det är inte tomt här. Badlands Hyena har ett förslag för att lösa problemet. FRA…

…att någon borde medieträna Sodexos Hans Arborelius. Gammalt sätt att hantera de facto-kritik. Dumt sätt.