Alla vill inte jobba – andra kan inte

Allt är verkligen upp och ner. Nu gör sossarna en märklig vändning och ska stänga Arbetsförmedlingen och ersätta den med Kompetensförmedling – ie. beställning av företag så letar man reda på rätt anställd. Det är en extremistisk form av arbetslinjen som sossarna nu slänger upp. Det ska också innebära att Försäkringskassan och AF arbetar i samma rum.

Det här är så verklighetsfrånvänt att man funderar om Ylva J rökt på. Dels är det ju just det som AF redan gör – och det finns inga som helst goda exempel när FK och AF jobbat nära. Man har väldigt olika uppdrag idag: FK ska förhindra att folk lurar till sig bidrag, AF ska försöka få folk – som inte sällan är kompletta idioter – att söka jobb.

Det är ju så enkelt att skapa fler jobb, skapa gladare människor:

  • gör det lättare för småföretagare att jobba. Tiden och kostnaden för administration tar bort massor av tid för produktion.
  • sänk skattetrycket på företagare – skapa incitament för att anställa och hyra in
  • gör det enklare och billigare att anställa; köpa tjänster, anställa personer i företaget
  • skrota LAS.
  • sluta tro att alla i Sverige kan få ett jobb. Det är en ypperligt idiotisk vision. Alla kan inte jobba, fr a alla vill inte jobba.
  • låt människor vara sjuka när de är sjuka – då kommer de att orka jobba när de är friska

Men nej, så långt att tänka nytt klarar inte socialdemokratin. Eller moderaterna heller. Vi har fasen två sossepartier – det är bara att de har olika blommor. Men båda partiledarna pratar stockholmska – jag tror det är en konspiration ;)