Noterat

Ser att min gamla studiekompis Anna Lindman-Barsk slutar som programledare för Existens. Hm… inte för att förringa Eva Renström men Anna gjorde verkligen det programmet tittningsbart både med sin intelligens och sitt utseende… Ska bli spännande att kolla in ”Annas Eviga”.

Bloggandet har blivit rejält mainstream. Intressant är exempelvis Dramatenbloggen som skrivs av Örjan Ramberg, Frida Hyvönen och Marie-Louise Ekman. Och Ehnbomskan påpekar det som Guillou och andra inom de ”riktiga medierna” verkat missa:

Bloggvärlden är med andra ord åtminstone i mina ögon otroligt mycket mer diversifierad. Det är tiotusentals kanaler. Med tiotusentals olika programförklaringar. Och förtjänar lite mer nyans. Tycker jag.

Bloggen stillsam ställer en rolig fråga: hur låter sociala medier? Och Fredrik Wass tar upp frågan om Google gör oss dumma – där vi hamnar i den gamla frågan om hur vi förändras genom att kommunikationsöverföring förändras (från oral tradition till skrifts etc.). Tycker ni för övrigt ska kolla in Nicklas Lundblads egen essäblogg. Matigt, långt och extremt intressant. Eller hans gästblogg på Skiften om Idéernas ekonomi.

Det här är riktigt skumt – Photoshop i CS4 vägrar att befatta sig med bilder av pengar. TKJ har råkat ut för det och ett antal andra. Och det är onekligen ett intressant spörsmål- vad kommer härnäst att förbjudas använda Adobes program till: porr? Semesterbilderna på barnen? Skivomslag?

Torb gör en bra sammanfattning av själva SEB-dravlet:

Problemet för ledningsgrupperna är att kunderna har hjärna.

Frågan är väl om ledningarna har det. Annika Falkengren har ett hjärta säger hon – frågan är väl vem det slår för?

Mina kära opsyrror går från klarhet till klarhet på bloggen. Här berättas den nakna sanningen.

Ett företag som snart vunnit alla tänkbara priser är Saltå Kvarn. Och nu har Johan fått ta emot ett ytterligare prestigefyllt pris. Man kan tycka vad man vill om biodynamiskt odlade grödor och antroposofin men den som har chansen att träffa Johan Ununger ska ta den. Det är faktiskt en av mina idoler och en person som jag gärna pratar om de stora frågorna med. Vilket vi gjorde en lunch härförleden.

Sen är det bara att notera att Lotten.se ligger nere. Det handlar om byte av webbhotell på grund av Spray webbhotells stängning – som i sin tur beror på att Lycos Europe lägger ner fortare än kvickt. Det verkar dock gått sådär med den smärtfria övergången och Lotten är en smula uppgiven. Men hon finns ju på Facebook fortfarande!

Besviken är också Birger Schlaug på Miljöpartiets val att gosa med kärnkraftsanhängarna. Själv gillar jag kärnkraft men det känns verkligen som om Miljöpartiet säljer ut sig rätt rejält just nu.

Lite bakvänt att hota med att man vill utföra suicide by cop (eg. suicide by proxy).

Pash beskriver en plötslig verklighet med sin vanliga sköna ironi:

Så till er små Hemmesta-kickers: Jag anar att loppisrutan och telefonkiosken antingen höll på fel stockholmslag, flirtade med Benkes tjej eller hade missat en skuld för den där baxade Zündappen.

Själv kan jag inte hjälpa att när jag ser rubriken ”Man slogs ihjäl med järnrör” faller tanken på Socker-Conny…

Mer våld – Hemliga Morsan tycker att man istället för att pimpla vin på AWn skulle skjuta varandra på Laser-dome. Bra idé. Jag hänger på nån fredag :)