Blogg.se-röran fortsätter

Jag minns någon gång ’05 när det fanns en ung kille som satte ihop ett bloggverktyg och plötsligt stängde ner allt och lämnade en massa bloggare hanging. Det var inte snyggt men det var tidigt i bloggutvecklingen och man kan ibland få räkna med sånt.

Det som Roland Karlsson, vd på Blogg.se nu gör är illa. Själv har jag inte förstått hur man konstant misslyckats med att få normal teknik att inte fungera såsom ping och trackback men nu visar det sig att han är otrevlig (jag har fått några ilskna mail efter det här).

Han går fram som en ångvält och Mumaris historia gör mig rent ut sagt förbannad:

Jag påpekar att min blogg sedan en längre tid inte har haft med blogg.se att göra och det enda som hänt nu är att han har förstört för min dotter, det drabbar någon som inte har någonting med saken att göra.
Svordomarna fortsätter…. han vrålar att han minsann kan packa ihop hela min jävla blogg och skicka innehållet till spotlife, sen kan vi dra åt helvete! Spotlifes jävla trafik har belastat och förstört för vårat system! (vilket enligt Spotlife inte är sant då trafiken belastat Spotlifes egna servrar.

Han må vara hur jävla förbannad han vill på Spotlife men att faktiskt ge ut det material människor skapat är det minsta man kan göra. De själva höll fanan högt när ägarna till den gamla programvaran ville stänga av allt efter strandade förhandlingar. Att svära åt människor och stänga av saker utan att kolla, dubbelkolla och ibland trippelkolla är något som ändå måste vara en grundläggande sak för en VD i ett bolag som tjänat rejält med pengar på sina bloggare då reklamintäkterna går till Blogg.se. Att nu inte ens öppna upp ett konto såpass att det går att avsluta är lågt.

Jag tycker i grunden att (bortsett från tekniken som konstant varit urusel även i det nya systemet) blogg.se och Roland var viktiga för den utveckling som bloggandet men nu har allt annat varvat blogg.se ett par tre gånger.

Jag undrar vad Aller Förlag tycker om att VD i det bolag de äger till 51 % svär och gormar mot personer som hjälpt dem att öka sina intäkter?

Är det här bra ambassadörsskapande?

Uppdatering: Min kära vän Schmut har ju (hade glömt det) varit ute för Roland Karlsson och Blogg.se (tyvärr verkar Mumari eller Spotlife glömt bort att det är bra att kunna länka separata kommentarer…) (visade sig att om man klickar på #[siffra] så fungerade det – men det visar sig inte i nedre vänstra hörnet på webbrowsern som jag brukar kolla adresserna i).

bild-25

Uppdatering: Mumari har fått lite hjälp och Roland har lugnat ner sig. Bra det – men tyvärr Roland Karlsson: vi är nog rätt många som kommer att fortsätta att hjälpa bloggare att ta sig ur ditt bygge som känns som ”walled gardens”. Mumari har också uppmärksammat den märkliga spam-trend som en hel del idiotiska kids tror är ett bra SEO – något som jag uppmärksammade här. Jag kan säga så här: den som testar det på deepedition.com kommer att skickas till spamkön och ramla in i Akismets databas. Det vill ni inte…

Roande är att snedseglarna i Dagens Medias kommentarsfält spenderar så mycket energi på det här… Resumé har också skrivit om det precis som Affärsvärlden (sic!) och Expressen, E24. Bloggkommentatorerna menar att Mumari är subjektiv. Klart som fan. WTFdotcom har själv varit utsatt för Rolands koleriska utbrott.