Det är väl det här som kallas livet?

Det är mycket. Det är väl det som kallas livet. Hinner inte läsa andra bloggar, hinner inte blogga själv. Var i Umeå för en dragning om sociala medier måndag-tisdag, körde en dragning i Avesta onsdag kväll osv…

Det är lite intensivt just nu. Massor av spännande saker, massor av saker som gör framtiden mycket intressant att möta. Men det är just nu svårt att samla tankarna och skriva om politik eller någon nyhet, eller såna saker.

Några korta bara – sen måste jag sova eftersom det är en mötesfylld dag imorgon liksom på fredag och sen ska jag tidigt åka ner till Örebro på lördag för att köra två sessioner social media på ett event. Sen dra vägarna uppåt för att ha en skiddag – första hela – i Romme Alpin på söndagen. Terrorprinsessan har bjudit upp hela släkten på eget bevåg också…

  1. En hel del märkte att Deepedition, Researcher, Samesamebutdifferent, Researchdeploy och Smacko låg nere under hela förmiddagen. Det berodde på att Oderland var tvungna att ta ner hela Nyx-servern och kopiera tillbaka en backup eftersom filsystemet brakat. Det tog tid. När det var tillbaka strulade det med diverse cacheinställningar så under femton minuter kallsvettades jag då hela Deepedition såg ut att faktiskt vara… borta.
  2. Vill påminna om att det vore jättekul om ni testar ratingfunktionen under varje postning. Och om ni går till sidans slut så finns det en cool widget från Newsmill. Har också lagt till en funktion som visar vilka postningar som är uppdaterade – jag tillhör ju dem som tycker det är vettigt att uppdatera postningar efter hand. Jag vet – dumt rent länkmässigt och SEO-mässigt men ibland får man vara lite dum.
  3. Glöm inte att nominera en blogg i mitt bakvända bloggpris. 12 nomineringar har kommit in. Mer kan ni! Shameless så ber jag er också att länka till nomineringspostningen om ni gillar tanken med tävlingen så vi får in rejält med nomineringar. Funderar på att sätta minimi på 25 nomineringar.  Sen – ge mig tips på bra priser som inte kostar så många slantar i kommentarerna: om din nominering vann – vad skulle du vilja vinna?
  4. Gjorde en liten blunder ikväll. Får skylla på att jag tryckte in 38 slides på en timme och att det var sent men jag sa till en ägare till ett kattpensionat att hon ju kunde söka efter ”kattbloggar”… Jag insåg vad jag faktiskt sa direkt men kunde ju inte nörda så mycket just då. (För den som inte minns eller var med så var terment kattblogg ett skällsord för bloggar som var extremt dagboksaktiga och introverta mot att visa bilder på sin katt, prata om ditten och datten och så vidare. Den tidigaste referensen kan nog vara här – och inse att Nicklas Mattson och PJ refererade till ett totalt antal av 200 (!) av svenska bloggar 2004… Fortsätter här.  Själv skrev jag om det senast här och tidigare här. Om det inte varit så sent så skulle jag fortsatt jaga efter den första gången referensen användes – men konstateras kan att det är en seg och livkraftig metafor.
Reblog this post [with Zemanta]