Kärlek? FFS.

“Love Will Tear Us Apart” coverImage via Wikipedia

Mymlan vill att man hittar bra kärlekslåtar för att göra något annat än FRA-postningar.
Kärlek? Själv tillhör jag knappast dem som gillar musik som är ”kärleksmusik”. Och Joshen tog U2. Och det känns fan så kul att faktiskt välja vad jag tycker är en av de vackraste låtarna om kärlek:


Susanna And The Magical Orchestras version är den bästa coverversionen av Joy Divisions original Love will tear us apart.

Någonsin.

Även om Swans ligger bra till, också Jarboe-vocalversion. Den här var riktigt kul story runt. Arcade Fire och U2s liveversion känns väl irländskt ”jiggig” och det här är inte så kul heller. The Cures version känns lite för trogen – så där när den är för viktig för att göra något eget av. New Orders är… känslomässig trots att den är verkligen New Ordersk. Roande är att den som lagt upp videon kände sig tvungen att skriva ”Joy Divison-cover”… hello, läs din musikhistoria… José Gonzales version är annorlunda – känns som om han hittat en originalinspelning; demon som Ian Curtis kunde spelat in. Nouvelle Vagues karriär på att göra om gamla indie och postpunk-Wundergraft har någon sort operesqueversion. Mest oväntade (och sämst) cover är Paul Youngs version. Hoppas att Ian Curtis ande fortfarande spökar för honom… Stone Roses är inte heller speciellt bra. Skummast måste Albert Kuvezins strupsångsversion vara. Fall Out Boy har gjort något som känns nära men ändå sitt eget – och det här är också en bra version. En sorts postpunkig synthversion. Lattjo. Arthur Baker får man ju inte tycka gör något dumt men jag vet inte vad jag gillar hans remix på originalet. Det här får en att bli nostalgisk, The Factory liksom…

Jag brukar gilla att tagga men fasen – jag har inte hunnit läsa bloggar på nån vecka så jag vet knappt vem som gjort dem. Men kanske vill Hemliga Morsan ta en sväng, Pale Green Woman och även om jag vet att de hatar det: Schmut och Dabitch. De har till och med konstigare musiksmak och större udda musikbibliotek än jag.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Reblog this post [with Zemanta]