Vilket knark går Hillevi på?

Allvarligt talat så undrar jag vilka tunga droger som sossarnas Hillevi Larsson, ordförande i Republikanska Föreningen, går på. För hennes utspel apropå att prins Carl Philips flickvän, anställd på Storåkers McCann, ska vara med och jobba med moderaternas partikampanj tyder på ett svårt och långsiktigt missbruk av substanser som inte säljs i riksdagskafeterian. Det hela bevisas av hennes slutsatser:

Rekryteringen av prinsens flickvän är, enligt Larsson, olämplig också av ett annat skäl.

– Förra året höjde den moderatledda regeringen kungahusets apanage med runt tolv miljoner kronor. Nu hjälper kungahuset till med moderaternas EU-kampanj. Man kan inte säga att de är politiskt obundna.

Men Emma Pernald är ju inte ens ingift i kungafamiljen, borde inte hon få bestämma själv vilka uppdrag hon tar?

– Jag tycker inte det verkar som om det är hon själv som har valt det här. I stället tror jag det är kungahuset som har sett till att det blivit så här för att visa välvilja mot moderaterna, säger Hillevi Larsson.

Fascinerande. Prinsens flickvän har alltså inga som helst kvalifikationer för att jobba på Storåkers reklambyrå förutom att hon just är flickvän med en prins enligt Hillevi Larsson. Hur det går ihop med Larssons feminism vete fan – men onekligen låter det som gammal god paternalism. Att det hela skulle vara ett beställningsjobb från kungahuset är onekligen roande om man har den minsta insyn i reklambranschen – men det är klart: Larssons missbruk gör kanske att hon inte får några andra jobb än att vara ordförande i Republikanska föreningen?

Om jag ska sluta raljera över det hela så är det skrämmande att en representant för ett parti och en förening som Republikanska kan få häva ur sig slikt. Emma Pernald är flickvän till en prins, och reklamare. Men Hillevi Larsson anser uppenbarligen att Emma ska få yrkesförbud på grund av med vem hon knullar (om nu prinsar och prinsessor gör sånt fan vet jag). Det faktum att Pernald fått jobb på en av Sveriges större byråer innebär fortfarande att hon måste ta sig an de projekt som byrån ger henne. Och alla (utom Hillevi Larsson) vet att Storåkers alltid varit tätt knutna till moderaterna.

Sen kan jag fundera över varför Hillevi Larsson går ut som ordförande i den icke-partipolitiska föreningen Republikanska Föreningen, och häver ur sig hat mot moderaterna – dvs. hennes politiska motståndare. Hon använder alltså sin förenings namn för att föra partipolitik. Det är onekligen en underlig sak och om jag vore Birgitta Olsson (vilket jag som tur var inte är) skulle jag bli lite lätt förgrymmad.

Dags att sätta Hillevi Larsson på torken.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Reblog this post [with Zemanta]