Bloggnamn, handles och namn

Fler och fler börjar att bli mer och mer öppna med vem man är som bloggar, som finns bakom en viss handle i forum och liknande. Ändå är det många som fortsätter under sina gamla namn, med bloggar vars titlar ibland är förståeliga, ibland väldigt oförståeliga.
Eftersom jag jobbar mycket med naming och branding blir jag alltid nyfiken på historien bakom människors val av att ge sin blogg ett namn eller sig själv en handle (en handle är ungefär som pseudonym – för min del är det deeped, som kom till när jag började titta på att starta deepedition-bloggen). Eftersom jag vet att många som läser min blogg också har egna bloggar, gärna skriver under handles (eller pseudonymer) så vill jag fråga:

  1. Hur skapade du din blogg titel/namn? Eller om du använder en handle/pseudonym när du kommenterar (som jag gör: deeped) – hur fick du den?
  2. Vad är historien bakom namnet/titeln/din handle?

Om ni vill får ni gärna uppmana era läsare att komma hit och berätta om sina bloggnamn och kommentareshandles.
Jag ber att få använda den del av storys i en framtida postning, där jag självklart kommer att berätta varför jag heter det jag heter, varför mina bloggar heter det de gör osv.