Majoren borde skaffa hjärna

Björklund är en idiot. FRA-anhängarnas argument börjar bli mer och mer desperata.

Tänk tanken att den svenska styrkan i Afghanistan i morgon griper Usama bin Laden. Det kan faktiskt lika gärna hända att den svenska bataljonen gör det, som att någon av de amerikanska bataljonerna gör det.

För att plocka Usama lär det krävas attackstyrka. Jag trodde inte våra styrkor i Afghanistan var där för att kriga. Tänk så fel man kan ha. Vi har alltså en styrka i främmande land vars uppgift är anfallskrig? För hur många tror (mer än Björklund) att Usama Bin Laden skulle “råka” hamna i vägen för svensk trupp?

Uppdatering: Signaturen “Tore” är faktiskt den första som dyker upp i min blogg med det klassiska idiotargumentet “men om man inte gör något olagligt så finns det väl inget att vara rädd för” även om Tores argument bygger på fötter – en kroppsdel jag generellt helst inte tänker på och just nu är irriterad över (jag har brutit en tå). Dock är min uppmaning till Tore att läsa Blogges genomgång av argumentationen från FRA-tillskyndarna eller Rick Falkvinges genomgång av moderaternas lögner till sina egna; och sen återkomma och berätta om han fortfarande anser att lite intrång i privatlivet får man leva med. Antar att Tore tycker det är ok att statliga tjänstemän också smyger omkring i hans trädgård, tittar in genom alla fönster, går igenom hans sopor och liknande – för han har ju torrt på fötterna.

Andra bloggar om: , , , , , ,