Noterat

Sitter med foten högt eftersom jag uppenbarligen brutit tån när jag försökte att inte trampa på en geting och istället drog vänster fot rakt in i den sulky vi för tillfället försöker att sälja. Tån är svullen och orörlig men jag tycker det känns meningslöst att gå till läkaren: sitta och vänta ett stort antal timmar på akuten för att få reda på att de ändå inte kan göra något. Jag har brutit ben i foten förut och läkare tenderar att helt enkelt säga ”tig och lid”.

Fördelen är att jag hinner läsa alla olästa poster i min Google Reader.

Läser intensivt om olyckanK2 och då jag för något år sen jobbade med projektet 8201 där Ulrika skulle ta sig upp på Cho Oyo så känns det riktigt ruggigt att läsa allt som händer, och helt klart är Fredrik Sträng en sann äventyrare i ordets bästa bemärkelse. För hans kritik är förståelig men jag kan också förstå de personer som lagt ner sin passion och mängder med tid för att förbereda sin dröm om K2, och istället för att inse att det inte går just nu ändå försöker. För jag minns Ulrikas oerhörda sorg över att misslyckas med toppattacken, hur hon i telefon från Camp 4 verkligen led av att inte fått genomföra sin dröm. Men vi var alla glada att hon kom hem.

Det är mycket som händer som är konstigt just nu:

  1. Blogger har lyckats att sätta en mängd bloggar som spam. De ber om ursäkt här.
  2. Darren Rowse aka ProBlogger har blivit bannad på StumpleUpon. Men visar också styrkan i nätverkandet inom sociala medier.
  3. Ett antal personer har fått sina Twitterkonton frysta: Get A New Browser, What Is Noise, Dave Delaney, Emerging Technologies Librarian och Get Satisfaction.

Alla tre verkar bero på illa skrivna automatiserade spamalgoritmer1.
Uppdatering: Godmorgon IDG – sovit gott? Enligt uppgifter från Chris Brogan så har en del personer också stängts av från sina Gmailkonton.

Gant försöker något sorts försök till att skydda sitt varumärke då det visar sig att Karadic har en Gant-tröja. Ibland är det bättre att hålla käften faktiskt.

Folk är idioter. Nu finns det en del som menar att motstånd mot FRA-lagen handlar om att gå drogmaffians ärenden… Tillskyndarna av FRA kanske borde läsa på lite (via drottningen)

De senaste konfidensindikatorerna; det vill säga hur vi konsumenter tror om framtiden när det gäller vår och landets ekonomi, är extremt låga. Experterna på olika ekonomimedia förstår inte varför. De kanske borde kolla sina egna rubriker de senaste månaderna…

Med buller och stort pr-bång har sökmotorn Cuil släppts, med stora ord om att ge Google en fajt. Det gick inte som tänkt om man säger så… Och jag tror att det hela knappast är mer än stora ord: Google har liksom gått way beyond sökmotor.

  1. Läs mer om Twittergrejen här []