Bloggsörja

Lisa Bjurwald har efter sin lätt inte särskrivna Signeratartikel fått känna på ett litet lätt särskrivet bloggdrev. Själv låg jag på stranden med särskriven täckning när Sofia särskrev en analys av det på vår gemensamma blogg SSBD (ni vet den där bloggen jag särskriver med Mymlan) och min uppföljning särskrevs nu ikväll då det visar sig att Roland Poirier Martinsson gör ett liknande icke särskrivet uttalande på SVD. Innan stranden särskrev jag lite om det i sista uppdateringen av den italienska postningen eftersom det hade med Blondinbella att göra (som uppenbarligen aldrig särskriver enligt Lisa B). Jag har också en särskriven mailkonversation igång med denna icke-särskrivande Lisa (väntar med publicering) och diskussionen har varit lång och särskriven på Jaiku. Och det hela börjar likna ett smärre lervällingskrig (dock särskrivet i sörjan): Brit särskriver med boxhandskarna på, Blogge särskriver på ett sätt som kanske inte tar bort synen på honom som okänslig medan Emanuel på Dagen särskriver en tankeväckande (särskriven) postning för den journalistiska adel som gärna ser ner på vanligt folk. Mickey är tillbaka i god särskrivande stil. Självklart gör lord Fredruk, min vän och vapendragare i specialklasserna, en briljant särskriven text om det hela:

Klart att en finjournalist i de stora drakarnas tjänst måste få vädra sitt förakt för det folkliga ur ardennerperspektiv. Menigheten, de knappt läs- och skrivkunniga, ska väl inte tro att de kan få inkräkta och ta plats i journalismens bastioner hur som helst?

Språkmakaregatan är en annan som slänger ut ett särskrivet bananskal medan FP i Nacka särskriver ett påpekande att Lisa nog helt enkelt är Twinglysågad (om inte förr så är hon det nu…). Beta Alfa plockar upp de särskrivna bitarna och det gör också Alter Ego. Badlands Hyena är klockrent särskrivna som vanligt:

Kort sagt: alla som bloggar är outbildade, dumma och har ingen som helst erfarenhet av någonting, inte ens av livet. Inte konstigt att bloggarna bildar en sörja!

Chadie tycker däremot uppenbarligen att bloggandet är en särskriven sörja då hon menar att bloggosfären fått DAMP1. Mina Moderata Karameller särskriver däremot att det är ett problem att automatiskt tro att allt som journalister inte särskriver är kvalitet. FrkTjatlunds profetia kan särsägas ha slagit in som fan. Inget ont osv: hittar Cattis bland länkarna och tänker följa en henne en stund – hennes ”särskrivningar” är jäkligt välsärskrivna om man säger (även om hon antagligen inte tycker som jag i andra frågor – det är ju det som är det fina med bloggandet: många olika…särskrivningar…). Monika är nyanserad i sina särskrivningar. Advodia väljer dock att närstudera de icke-särskrivningar som Lisa B själv inte särskriver och blir lite lätt biblisk. Måste bara få påpeka att i nyöversättningen är det ”flisa” inte ”grand”. Fast vad vet jag – jag är ju bara en del av bloggsörjan som inget förstår… Nef särskriver med en oerhörd intensitet både om Lisa B och den (av sig själv i FRA-frågan) idiotförklarade Marcus Svensson på Smålandsposten medan Dum-Affe särskriver Lisa på näsan:

Men hallå! Vadå knappt stava till? Antingen kan man väl stava eller så kan man inte stava. Hur f-n stavar man om man knappt stavar rätt?

Studiomannen (aka Mannen-Som-Bytt-Bloggadress-Många-Gånger) särar både på sig själv och skrivandet:

Men under den senare debatten [FRA-lagen; mitt tillägg] tror jag att t o m Stevie Wonder hade sett hur många begåvade åsikter det står att finna bland bloggarna. Således kan man ju tänka sig att jag per automatik kommer att tala om att Bjurwald är ett jävla stolpskott. Men det tänker jag inte göra.

Det är inte utan att man kan fundera om det är en linkbait som Lisa kastat ut ;)

Uppdatering: Schmut särskriver också en postning om Lisas braindrain, och påpekar att det hette OBS-klass. Jonas har gjort en särskriven follow-up om hundar. Den mest sagolika särskrivningen står Bullshit för.

Uppdatering: Kontaktmannen har särskrivit en felstavad 101 till journalister när det gäller debattartiklar.

Andra bloggar om: , , , ,

  1. uppenbarligen det nya uttrycket för att nedvärdera andra människor då ”CP” inte längre är politiskt korrekt []