Att vänta på brev

Den 2a juli skrev jag ett personligt svar till Roger Tiefensee efter att fått hans massgenererade mail som svar på Expressenkampanjen. Mitt svar den 2a juli:

Tack för ditt svar. Det var ett intressant svar på många olika sätt. Det hade dock varit mer renhårigt att du skrivit ett personligt svar och inte gjort ett massutskick då du själv anser att detta inte är god sed. Månne menar du att vi medborgare och väljare ska ta oss tid att skriva till dig personligen men att din dyrbara tid innebär att det är nog med ett massgenererat utskick?
I övrigt må jag säga att din förklaring om FRA-avlyssningen haltar betänkligt. Om vi tar det här mailet så ligger domänen på ett svenskt webbhotell, men är omdirigerad till att hamna på Googles mailtjänsts servrar. När jag skickar det här så skickas det rent fysiskt i ett antal mindre paket från utlandet till din mailadress – och även om jag skickade detta mail via en svensk server kan dessa paket ta vägen över gränsen lite hur som helst. Följaktligen kommer i princip alla svenskars mail att behöva kollas då delar av dem faktiskt kommit in utomlands ifrån. Så antingen försöker du medvetet föra människor bakom ljuset eller så har någon lurat dig full av teknisk mumbo-jumbo.
Och i grunden så handlar vårt motstånd om att om så ett av mina mail faktiskt avlyssnas så har min personliga integritet kränkts. Av en stat. Jag förväntar mig större moral av en stat som kallar sig demokratisk än jag förväntar mig av företag. Så enkelt är det.
Men det blev en bloggpost i varje fall: https://deepedition.com/2008/07/02/att-gora-sjalvmal/

Det är många andra som också skrev ett personligt svar och mig veterligen har ingen fått något svar.

Idag tog jag och skrev ett ytterligare brev till Roger Tiefensee:

Hej Roger. Som du ser nedan så skrev jag ett personligt mail till dig men har inte fått något svar. Har mailet kanske förkommit på något sätt? Det som är lite underligt är att flera av mina vänner, som fick ditt massmail, inte heller fått svar på sina personliga mail. Hur kommer det sig? Du skriver ju i ditt massgenererade svar att det vore trevligare att få ett personligt mail – men betyder det att du inte tänkte svara på dem ändå? Det är tråkigt. Frågan blir: kan man lita på dig Roger Tiefensee? Kan man få svar från dig som folkvald politiker eller måste du använda dig av partiets godkända svar; även om de nu på senare tid visats sig vara minst sagt felaktiga?

Jag vet inte hur det är med dig men jag tycker det är tråkigt att vänta på svar så länge som det nu varit. Visserligen är det sommar men de flesta av oss väljer nog att svara på brev i en sån viktig fråga som FRA-diskussionen kommit att bli. Eller du kanske anser att den inte är så viktig?

Hoppas du haft en bra sommar och så hoppas jag att du får tid att skriva ett svar. Om du tycker det är jobbigt att skriva i personliga mail kan du ju alltid svara i kommentarerna på min blogg där jag lägger det här brevet: https://deepedition.com/2008/07/30/att-vanta-pa-brev.

mvh
Niclas Strandh

Jag betvivlar visserligen att vi någonsin kommer få något svar av Roger. Men man kan ju åtminstone försöka.

PS. jag väntar fortfarande på svar från Lisa Bjurwald. Ds
Apropå brevväxlingar så har Lisa Bjurwald svarat klart med mig. Det hela markerar hennes något märkliga syn på interpersonella relationer med sina läsare…

Andra bloggar om: , , ,