Långfil med strutsflingor

Antipiratbyråns strutsmentalitet börjar nästan bli roande.

Nu när till och med Metallica börjar att gosa runt tanken att överge färdigförpackade plastbitar, inte göda ett skivbolag och faktiskt bli en del av en ny tid (även om man kan fundera om gubbarna fattar vad det egentligen handlar om) så fortsätter Antipiratbyrån att dra fram argument som alla andra inser inte längre stämmer.

Det är tydligt att domstolen ser allvarligt på det omfattande intrånget som mannen gjort sig skyldig till. Den enorma illegala fildelningen som sker i Sverige orsakar kreatörerna oerhörda skador

Två argumentationsfel: a) ”enorm” – jämfört med vad? Och vad skulle annars vara svaret? Färdigtryckta plastbitar? Att se till att Long Tail inte blir verklighet? b) vilka skadas mest? De som skapar film och musik eller bolagen som förlorar i distribution? Är det något Radiohead bevisade är att det är bolagen som skadas mest.

Minst lika roande är att man helt undviker att adressera tingsrättens påpekande om att ”Också film- och skivindustrin har ett ansvar,”. Det skulle ju bli arbetsamt och jobbigt att behöva fundera över saker som DRM och varför ett dataföretag lyckas att sälja musik på ett helt nytt sätt och inte skiv- och filmbransch. För det är jäkligt roande att läsa det här:

Men det är svårt att konkurrera med det som är gratis. Skivbolagen måste ta betalt för sina produktioner.

i ljuset av Itunes och andra digitala musikaffärers framgångar…

Bättre menar man är att försöka få till ett fullkomligt unikt förslag där IFPI ska få polisiära möjligheter att jaga fildelare.

Andra bloggar om: , , , , ,