[Followup] Engla

Intressant diskussion på Agenda igår runt hela Engla-frågan. Jag har inte hittat mer än en eller två som anser att det är rätt av SVT att sända begravningen. Blogge anser däremot att vi som diskuterar frågan ska hålla käften. Ingen öppning för diskussion runt saker som personlig integritet, sorgearbete eller sånt. Allt är bara programmatiskt för Blogge – håll käften ska vi göra: mörka alla åsikter.

Det är ju fint och följer verkligen rätten till att uttrycka sig om saker och ting (yttrandefrihet kallas det). Ja jävlar vilken dikeskörning.

Uppdatering: Vad är det för fel på folk? Nu har Jerry valt att enögt förklara, i samma stil som Blogge, att alla personer som diskuterar det här ska hålla käften. Det faktum att den mesta forskning som görs runt sorgens processer, de flesta psykologer och andra faktiskt påpekar att de val Englas familj gör knappast är så rationella som man vill tro skiter man i. Jerry menar exempelvis att man ska tänka med hjärtat men det är ju just vad jag gör: men mer långsiktigt – efter att TV-kamerorna slocknat. När vardagen ska vara där, och sorgen ska bearbetas: när man inte längre vill se sin döda dotter som en symbol utan minnas henne som en människa. Att häva ur sig att ”det är upp till familjen” är att säga att ingen ska säga till någon att något kan vara dumt. Det är inte libertarianism, det är att lämna människor åt sitt öde.

Andra bloggar om: , , , , ,