Noterat

Teologen och etikern Ann Heberlein har skrivit en mycket bra debattartikel om svenskens tendenser att alltid skylla ifrån sig. Sätter sannerligen ljuset både på en själv och på andra. Samtidigt blir såna här saker alltid till självuppfyllande profetior ”kolla vad alla andra gör – det är de som gör fel”. Man kan hoppas att det här uttalandet är ironi – tyvärr tvivlar jag:

Sverige har blivit ett land med bortskämda lipsillar. Jag gör dock rätt för mig. Det är alla andra som är slöfockar

Södertäljes försök att förklara för USAs kongress att kriget i Irak faktiskt kostar övriga världen en massa pengar är smart. Jag är inte speciellt förvånad att man valde att göra på rätt sätt: använda sig av kommunikationsproffs på JKL //Som ”Doris” *hosthostflinar* påpekar i kommentarerna, så var det Hammer och Hanborg som låg bakom// för att få ut det man ville säga. En intressant aspekt i detta är att det är socialdemokrater som förstått PR-verktyget även i offentlig verksamhet medan borgarna i princip bundit ris till egen rygg genom att innan valet hårt förklara att offentliga institutioner inte ska köpa kommunikationstjänster.

Diskussionen runt prostitution och sexarbete har kommit upp igen. Bland annat det faktum att Skattemyndigheten uppmanar sexarbetare att betala skatt på sina inkomster – men vägrar att kalla det arbete. En annan intressant diskussion är att det uppenbarligen är fullt omöjligt att ens diskutera frågan om sexarbete och sexköpslagen inom politiska partier utan att ha ”rätt” utgångspunkt dvs. att det ska vara förbjudet. Isabella diskuterar frågan utifrån Erik Laaksos icke-deltagande i en debatt. Jag förstår Laakso. Tyvärr. Jag kan lugnt säga att mitt klara ställningstagande i frågan ibland blir problematiskt utifrån att jag som konsult helst ska vara relativt oprovocerande. Samtidigt – vem vill ha en mespropp? Jag tycker det jag tycker och det är det som är min styrka när det kommer till även mitt jobb.

Ser att Filip & Fredrik inte tänker vara med i ”På Spåret”. Enligt deras bolag så har de inte tid. Själv undrar jag om det inte handlar om att de helt enkelt var rätt kassa på det.

Hela debaclet runt Microsofts fientliga bud på Yahoo! är intressant utifrån det faktum att traditionell affärslogik inte längre stämmer. Microsoft lierar sig med Murdoch som äger MySpace, vars senaste utspel är att liera sig med Googles Open Social. Och Google väljer att erbjuda Yahoo! all hjälp i världen för att de ska slippa hamna under Microsoft.

Veckans bloggsnackis internationellt är Absoluts annons i Mexico. Lär återkomma med en liten analys nån gång. Kanske. //Att Skyy Vodka väljer att lira på bollen är inte oväntat.