Saker som varit

Ulrika Good är en vän person. Men ibland kan hon spetsa till det rejält.

Stephan Ekbergh skriver om det där livet som flera av oss lever: där jobb och fritid inte längre är motsatta positioner utan där allt flyter ihop.

Jag tror man gör sig själv en otjänst genom att försöka dela på arbete och fritid.

Nån kommer säkert försöka sig på att säga att ”det är bara ett sätt att försöka skylla ifrån sig att man jobbar för mycket”. Kanske. Men jag tror att det handlar om att hitta passionen i vardagen. Och vardagen består av jobbet. Även när man är ”ledig”:

Därför är semestrar mina mest kreativa perioder, då har jag massor med tid att fundera och planera. Jag har också tid att läsa massor och få input från all världens lärdommar.

Jag kan inte stänga av mitt jobb. Mitt jobb och min ”fritid” är samma sak. Även om det finns olika dimensioner. Men varför ska jag tvingas att stänga av tankarna på jobbet bara för att man ska det? När jag faktiskt är passionerat förälskad i att jobba med det jag gör?

Hemliga Morsan (aka TBFKEM) påpekar det lite surrealistiska i att SvD idag är rena statliga stöd-kramarna då det är deras presstöd som kan åka. Det är roande. Själva frågan kan man diskutera sig blå om. Men det orkar jag inte just nu.

Roande är att UEFA och Fotbollsförbundet så hårt går fram mot att Max-restaurangen inne på Borås Arena måste stänga under U21-EM. Detta eftersom McDonald’s är huvudsponsor. Ännu mer surrealistiskt blir kravet när McDonald’s själva inte anser att en stängning är nödvändigt. Det är lite skrämmande när det visar sig att UEFAs sponsorsregler är rena Sovjetfasonerna:

Maxrestaurang och en järnaffär som är belägna i Borås arena ska stängas och täckas över under de fyra matchdagarna nästa sommar. Vidare måste HIF:s supportershop på Olympia i Helsingborg stängas och täckas och Swedbanks arena i Malmö måste döpas om under de dagar som mästerskapen hålls.

De flesta affärer och restauranger drivs av egna företagare, även om de ingår i en kedja. Att behöva hålla stängt några dagar innebär ett stort ekonomiskt avbräck som den enskilde företagaren får ta. Det är idiotiskt. Vidare kan man undra hur i helvete man tänker när man kräver att en arena ska byta namn. Trenden mot att de flesta sportarenorna faktiskt är namngivna efter företag innebär att UEFA antingen kommer att döda all internationell fotboll eller snart faktiskt sätta sig ner och se över sina regler.

Att jag inte är någon fan av Totto Littorin är inget nytt. Debaclet runt Bo Bylunds avsättande ger mig inte någon anledning att omvärdera min uppfattning om att Littorin är en idiot. Tyvärr en sådan som sitter högst upp i toppen.