Incitamentens makt, bloggarnas framtid och socialt insnöad

Jag har faktiskt gjort en ny videoblogg. Men den ligger på Researcher.se eftersom det mest blev en monolog runt sociala medier, transparens och sånt (och är väldigt påklädd :)). Men först visar jag hur mycket snö vi faktiskt har. Det skottade jag sedan. Musikval blev Covenant och Laibach.

Försöker hitta lite blogginspiration men just nu är jag helt insnöad (pun not intended) på sociala medie-biten. Dels på grund av seminariet jag ska hålla på torsdag, dels för att det är så jäkla mycket som händer just nu (eller så är det jag som än en gång blivit lite frälst :)). Självklart finns det en massa saker som jag tycker en massa om – men för tillfället känns det jobbigt att dels skriva och sen jaga rätt på länkar och så… Jag återkommer – garanterat. Lika förbannad och långrandigt raveande som förut.

Kanske handlar det om att jag måste hitta mina incitament igen. För att driva två bloggar framåt. Jag skrev tidigare idag:

snabb – snabbare – snabbast dvs. bloggen – TumblrJaiku

och det är lite det som det handlar om. Att det krävs ganska mycket engagemang och tid för bloggandet – åtminstone för min del. Tumblr har jag tänkt att använda mer som en sorts anteckningsbok – det går bland annat att enkelt skicka postningar med mobilen och Jaiku är ett oerhört snabbt och intensivt sätt (dess funktionalitet överstiger Twitter genom att det finns ett vettigt kommentarssystem).

Jag har också börjat att bygga på en separat sajt men som drivs med CMS-teknik, för att försöka samla mina digitala spår1. Researchdeploy.se är ett vilande varumärke för saker som jag gör. Tyvärr så hittade jag ett sjukt snyggt tema – men vars funktionalitet jag inte blir riktigt klok på, där länkar försvinner och allt blir ett enda stort block av text. Så jag tappade sugen ett tag. Och jag funderar över Researcher.se och framtiden. I linje med en ökad transparens, och att det faktiskt ofta blir svårare och svårare att skilja det mer strikt marknadsföringsinriktade perspektivet där och att jag lätt ramlar in på sånt här så har jag börjat allvarligt fundera på att slå ihop dem. Visserligen måste jag antagligen låta Researcher ligga kvar eftersom det finns oerhört många länkar till den, och jag tror att det skulle krävas ett rätt avancerat script för att få de tretusen postningarnas url:er vidarekopplas till deepedition-url:er.

Så mycket rör sig i skallen.
Eller så lägger jag ner allt. Raderar och börjar om.
Det har hänt förut :)

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

  1. I en tidigare postning så spann jag lite på vad det skulle kunna kallas – kanske digitracks eller digtracking eller nåt liknande? []