Kött, färs och biff

Jag fick ett rätt underligt ämne för bloggstafetten: ”Vad hände sen – med ICA och köttfärsen?”. Jag skrev ju om det förut så visst.

Jag vegeterade ett tag på att laga ett tillstånd en mailintervju med ICA:s marknadschef, som inte är någon ful fisk. Men tre dygn. Hallå: jag må vara en en fena på att övertala folk och en kaka när det gäller att skriva men i det här hade jag fått inse mig som en räka. Det skulle blivit pannkaka av alltihop. Jag hade ingen morot att erbjuda heller. Och så mycket jobb att jag hade blivit en grönsak.

Kanske ett recept? Problemet är att jag knappast har något recept att komma med i stil med vad Taffelgänget kan komma med. Det hade jag helt enkelt torskat på. Som lök på laxen har jag inga pengar att pröva receptet med – hade ju varit en riktig ärta att skapa ett recept som ingen tyckte om.

När det gäller ICA och köttfärsen så är det ändå: ICA är för stort för att mjölkas ur av det här. Hur många purjos struntade i det varma i julas? Antagligen rätt få. Jag hävdar fortfarande att det hela var en dubbelmacka: ICAs utskällda centralistiska pakettering visade sig vara det säkra alternativet, en del handlare som man anade inte hade rent mjöl i påsen fick sina fiskar varma och de konkurrenter som kört hårt med butikspackat som USP ramlade det bananskal som Janne Josefsson lagt ut för ICA. Chipsmorsorna brydde sig inte så farligt.

Det konstiga var att ICA-handlare fortsatte att fläska på med nya datummärkningar, butiks(om)packat och helt enkelt verkade inte se det hela som någon ko på isen. För själva tilliten som försvann, var inte för ICA utan för enskilda ICA-affärer. Det blev en smula saltad räkning för en del helt enkelt.

Men peppar peppar. Köttfärsen består. ICA-Stig är 2000-talets ICAnder, som dansar salsa med reklampengarna. Det är Coop som får köra chicken race mot konkursen. ICA är i smöret fortfarande. Den saken är sannerligen biff.

Det här var som en räkmacka men nu är det slut. Allt har en ände men korven den har två.

Som bonus: köttfärsvideon

Just ja: Sandra ”Glassen” Gustafsson ska ha ett ämne. ”Vad är vänskap?”

Uppdatering: Svaret på själva frågan – ICA räknar med en uppgång med fem procent för omsättningen under december jämfört med samma månad förra året. Alltså: trots köttfärsskandalen så handlade folk mer på ICA än året innan.

Andra bloggar om: , , , , , , . Knufflänkat.