Rätt blogg vann

Såklart vann Isabella Lund. Det gläder mig. Grattis Isabella! Och på en hedrande andraplats kom Blogge. Ordningen är ställd. Power to the people.

Promemorian har också skrivit om det och påpekar att det ändå är långt att gå innan horan har fått mänskliga rättigheter såsom yttrandefrihet. Och det rimmar en del illa när Birgitta Ohlsson förklarar att ”det våras för kvinnorna vare sig gubbarna vill det eller inte.” Jo, enligt hennes dogmatik så gäller det väl om kvinnorna inte råkar vara prostituerade. Då lär det snarare bli annat ljud i skällan. En lång och klargörande diskurs har också pågått hos Mymlan (se kommentarerna), en diskurs som visar ignoransen mot horan som rättighetsinnehavare liksom ignorans mot att se saker i ett större (och i sitt eget moraliska sammanhang).

Uppdatering: Detta har genererat Anders Arnholm att skriva ett intressant inlägg där han faktiskt erkänner att det finns mycket starka motargument mot exempelvis Monika Ringborgs mening att det är frånvaron av ansvar hos köparen av sex som gör att hon anser att prostitution är icke-önskvärd:

Vem som helst har väl rätt att erbjuda en tjänst, men för den sakens skulle behöver det inte vara okey att utnyttja den, dvs tjänsten.

eller här:

Men jag kan säga att jag anser att det är problematiskt med alla typer av köpares ansvarsfrihet. Om man betalar för sig behöver man inte tänka på om den man köper tjänsten eller varan ifrån mår bra i sitt jobb eller inte. När det gäller prostitution blir detta mer påtagligt….

Uppdatering: Jinge är sur och kör (tillsammans med KAS) en smula konspirationsteoretisk stil. Själv har jag avlämnat en kommentar. Gissningsvis kommer den inte att gå igenom men jag har gjort en skärmdump, något jag lärt mig att göra hos vissa censurglada bloggare.

Uppdatering: Jinge har än en gång bevisat att han är en idiot. För han kan sannerligen inte läsa. Och hans hjärnspöken blir bara värre och värre. Nu har han gjort en kommentarspostning där han hävdar att min skrivning om att han och jag får se till att nomineringarna går igenom handlar om guilt by association. Jomenvisst. Vilken jävla då din inbillningssjuke? Jag vet att jag blev nominerad – jag var inte med på listan. Så vilken jävla guilt by association har jag då? Jag har kritiserat det hela – men Jinge fattar det inte – för jag är ju ”högerbloggare” (johejsan). Logik har visserligen aldrig varit hans starka sida men det här slår nog det mesta. Det är fascinerande att få läsa:

Jojo Hultarn och andra, jag vet nu fem som nominerat min blogg med promemorian, Deeped och Bendts (Björns) ljugerier är inte värda att surra vidare om, de får stå för vad det är.

Sicken räka.

Uppdatering: Blogge gör däremot en intressant analys just om bloggen som opinionsverktyg utifrån Isabellas vinst som är intressant. Onekligen finns det mycket mer att hämta ur bloggens format – och som jag så många gånger tidigare skrivit: bloggen är ett format, ett verktyg för publicering – att blogga är till stor del en livsstil men också helt upp till var och en vad man gör det till.

Uppdatering: En av de saker som fascinerar mig mest med Isabella är hennes oändliga tålamod, och hennes ständiga balans. Själv brukar jag med jämna mellanrum bränna ett par synapser och slänga iväg mer eller mindre genomtänkta vredgade postningar (se ovan när det gäller Jinges fånerier), och såväl Blogge som Louise, och andra skriver ibland fortare än tanken. Men Isabella har ett lugn och även om hon är arg så är hon välverserad och genomtänkt. Jag tror att det är en förklaring till varför så många faktiskt tar henne på det djupa allvar som hennes vinst visar på: att oavsett vad man tycker om själva prostitutionen så kan man inte annat än att lyssna och läsa Isabella.

Andra bloggar om: , , , , , , ,
Knufflänkar