Rajraj

Mymlan är i lektagen. Nu ska vi andra ska hitta på musik på hennes påbörjade musikalfabet (låter som en enklare variant av MLs och Bullshits skivhyllebloggar; saligt insomnade). Själv sitter jag långt ifrån min musikhårddisk och visst – det vore ju lätt att skriva Robyn. För jag gillar hennes senaste platta. Samtidigt känns det inte som rakt av som något som berättar om min musiksmak (vilket var Mymlans spinn i att utmana olika personer – trots att hon mycket väl känner min musiksmak…). Problemet är ju att försöka att egentligen utröna vilken som är min musiksmak. Jag gillar en jävla massa olika sorters musik. Jag lyssnar på allt från death till ambient, industri till RnB, rock till soul osv. Så det är rätt meningslöst: det kan vara gammal punk med Rövsvett, klassisk syntpop med Ratata eller märklig dark emo med Reliquary.

Så det är väl bättre att egentligen försöka hitta den musik som beskriver mig istället för min musiksmak? På R. Utan att ha tillgång till min hårddisk. Och utan att fuska1.

Men så kom jag på det.

Ride.
Swept me off my feet för rätt många år sen. Fortfarande ringande bra shoegazing. Men så ska man välja en låt… right… glöm det. Blir två:

Nästa bokstav är S. Det är både en lättnad och jävligt surt att inte få den utan att be Drottningen, Bullshit och Trassel att blogga sina förslag och sedan skicka (tagga) vidare på bokstaven T.

Andra om: , , ,

  1. typ (K)raftwerk, (F)ront 242, (Da)rk Tranquility, (Siste)rs of Mercy []