Varför göra en bok av en blogg?

Alltså. Det här med PR är ibland svårt. Ännu svårare verkar det vara för vissa att förstå vad ”opt-in”-lagstiftningen handlar om när det gäller marknadsföring… Mig veterligen har jag inte gett klartecken till att få mail från Vulkan och Sigge Eklund. För faktiskt – det går inte rakt av att utgå från att alla bloggar vill ha ”pressinformation” bara för att man har en mailadress.

Sigge Eklund har nu spammat mailboxar hos diverse bloggar för att marknadsföra idén om att ge ut sin blogg som bok. Varför tror jag att han spammat?

Dels för att jag tvivlar på att han skulle valt att skicka ett mail direkt till mig på grund av tidigare battles, och dels för att det blir dumt om han skulle bemödat sig att kolla om jag egentligen var intresserad av att köra en bakåtkompabilitet formatmässigt. Sent omsider har de också startat en Vulkanblogg… hade det inte varit vettigare att använda den för att informera om varför sajten inte kom igång. Transparens i utvecklingsarbetet är en hit, men de gamla mediemänniskorna har missat hela det tåget.

Så tack men nej Sigge. Jag tänker inte ge ut vare sig deepedition eller Researcher som bok. En blogg är en blogg, en bok är en bok. Att korsavla dessa innebär att något av formatens unika styrka försvinner.

Uppdatering: Jag snällade till rubben. Jag vet inte – antingen börjar jag bli blödig.

Uppdatering: Eftersom det verkar som om en del misstolkar mig så vill jag bara slå fast: jag gillar print-on-demand-formatet. Det har varit på tapeten i många år. Och jag tycker det är bra att Vulkan.se blivit till även om jag tycker att deras start var minst sagt skakig och att deras obefintliga kommunicerande med resten av världen är under all kritik. Kvarstår gör dock min kritik av att försöka koppla samman bloggosfären med Vulkans affärsidé på ett rätt märkligt sätt. Jag tycker helt enkelt det är onödigt att snäva in det på det sättet som görs i ”pressmeddelandet”. Gissningsvis finns det nog med bra, mindre bra och urusla manus i en massa datorer och byrålådor som kommer att räcka till 2054 för Vulkan…

Andra bloggar om: , , , , ,