Dumper

Och så säger de att jag är förvirrad:

A German man forgot his car after filling it up at a petrol station, police said Friday.
”He just forgot about it and walked off home,” said a spokesman for police in the western city of Wuppertal.

Lite som en sorts komisk version av Falling Down.

Andra bloggar om: , ,

null

Framtiden? Anton fortsätter diskussionen och i kommentarerna finns mycket matnyttigt. Och de långa postningarna finns såklart på vars och ens bloggar:
Media Culpa (själv blev jag förvånad – Hans, du har väl bloggat längre än februari 04?)
Beta Alfa
Jardenborg
Nina Åkestam
Alter Ego
Jonas Carlsson
Jeffrey
Och Bison sammanfattar det hela briljant (mao – kunde inte sagt det bättre själv: eller i varje fall inte lika kortfattat):

Förtroende är hårdvaluta i ett allt högre informationsbrus. Och det är den som hittar vägarna till att bygga förtroende på de nya kommunikationsarenorna som är vinnaren. Frekvens, stringens och transparens tror jag är tre nyckelord för att göra just det.

Andra bloggar om: , , , , , ,

null

Jag kan inte hjälpa det – men att tro att socialdemokraterna kommer att lyckas bli företagarpartiet #1 känns onekligen lite hårdsmält.

Andra bloggar om: , , ,

null

Och jadå. Försöken att inskränka yttrandefrihet fortsätter. Nu med ett förslag om att kriminalisera ”smygfotografering”. Detta utifrån ett antal specifika fall som snarare borde bygga på förtals- eller hemfridsbrott. Självklart handlar det om samma omsvängning av svensk öppenhetspolitik som vi redan sett ett antal exempel på: van der Kwasts märkliga husrannsakan mot TV4, polisens breddtillslag för att komma på TPD, RPS försök att tysta TPD via filtrering, Skatteverkets kontroll av alla som köpt webbhotellplats osv osv osv. Det hela kan lugnt sammanfattas med att lagstiftarna tagits på sängen av den digitala utvecklingen och nu försöker att stänga ner så mycket som möjligt för att förhindra en alltför informerad opinion.

Och jag funderar hur lagen kommer att tolkas när någon väljer att stämma någon för ett semesterfotografi som är upplagt på Flickr… För folk blir kränkta av det mesta…

Uppdatering: Redaktörn problematiserar det hela på ett ingående och bra sätt.
Uppdatering: Även Promemorian har skrivit om det.
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

null

IT-poliserna (ursäkta jag ska bara skratta lite) gnäller över att det hela tiden öppnas nya fildelningssajter även när gamla stängs. Stackarna. Ingen av dem påpekar att det hela är meningslöst. För i slutänden måste de begära att svenska backbones stänger ner alla söktjänster. Den digitala mur som Kina byggt blir rena mattkanten mot den svenska – om skivbolag och RPS får som de vill.

Andra bloggar om: , , ,